Ένα τραγικό λάθος! Άρθρο του Αλέξανδρου Γεωργιάδη



Ακούω πολλές φορές κόσμο να λέει ότι δεν θα ψηφίσει, ότι θα απέχει από τις εκλογές ή θα βάλει μέσα στο φάκελο την προσωπική του διακήρυξη, ζωγραφισμένη την ανοιχτή του παλάμη, ο,τιδήποτε τέλος πάντων για να σνομπάρει και να ….κατακεραυνώσει το ισχύον σύστημα που ενισχύει τον δικομματισμό και άλλα παρόμοια! Είναι τραγικό λάθος! Γιατί με τον τρόπο της αποχής αλλά και τον τρόπο του …τραγικά άκυρου, στην ουσία, ενισχύεις το ίδιο υπάρχων σύστημα του δικομματισμού, του συστήματος το οποίο προτίθεται να κατακρίνει! Είναι πέρα για πέρα λάθος η αποχή από την ψήφο ή η ψήφος του άκυρου, με τον τρόπο που το σύστημα είναι φτιαγμένο! Στις ΗΠΑ και στη Βρετανία,  4 στους 10 δεν ψηφίζουν δίνοντας όπως πιστεύουν «ισχυρό πλήγμα στον δικομματισμό».

Κι όμως, αυτό δεν εμποδίζει στο σύστημα του δικομματισμού να βασιλεύει μια χαρά και να εξουσιάζει! Μπορεί να μην σας αρέσει το ΠΑΣΟΚ ή η Νέα Δημοκρατία! Με την αποχή σας από την διαδικασία της ψηφοφορίας, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φωνή οι ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ που εσύ ο ίδιος δημιούργησες από την αγανάκτηση σου! Κινδυνεύει δηλαδή η φωνή των Ελλήνων να πνιγεί κυριολεκτικά και να ενισχυθεί έτσι κι αλλιώς η δικομματική εναλλαγή των δύο κομμάτων εξουσίας! Ψηφίζοντας ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ενισχύεται η φωνή αυτών που δεν μπορούν να ακουστούν! Μπορούμε εμείς οι πολίτες να έχουμε μεγαλύτερες αξιώσεις για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες! Μην ενισχύεις το δικομματικό σύστημα που υποτίθεται ότι θέλεις να πλήξεις! Μην τρως το παραμύθι της δήθεν ακυβερνησίας!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.