Κοζάνη: Έτοιμοι για την πασχαλινή περίοδο δηλώνουν οι κρεοπώλες!



Από τον Πρωινό Λόγο:

Έτοιμοι προκειμένου να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό με ντόπια, ποιοτικά κρέατα για την περίοδο του Πάσχα, δηλώνουν οι κρεοπώλες της Κοζάνης, ενώ όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Κοζάνης Θωμάς Γκιάτας, η κίνηση έχει ξεκινήσει ήδη, ενώ αρκετές είναι και οι παραγγελίες για αρνιά, κατσίκια και κοκορέτσια που αυτές τις ημέρες έχουν την τιμητική τους.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος: “Έχει ξεκινήσει ήδη η εμπορική κίνηση στα κρεοπωλεία και αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Τα σφαγεία ήδη έχουν ξεκινήσει το σφάξιμο των αμνοεριφίων και μέχρι την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε τακτοποιηθεί με τα σφάγιά μας”. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται τα ντόπια κρεοπωλεία από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. “Δυστυχώς κοροϊδεύουν τον κόσμο, όπως βλέπουμε από αλυσίδες σούπερ μάρκετ τις τελευταίες ημέρες. Έχει γίνει η απόλυτη κοροϊδία του κόσμου, να πωλούν αρνιά αμφιβόλου ποιότητας με 3 και 4 ευρώ το κιλό. Δεν γίνεται να πωλούν πιο χαμηλά και από την τιμή που σφάζουν οι κτηνοτρόφοι, γι’ αυτό και καλούμε τον κόσμο να σκεφθεί πως είναι δυνατόν να γίνεται αυτό το πράγμα”. Παράλληλα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να επισημάνει πως στα κρεοπωλεία δεν υπάρχουν μεσάζοντες, προσθέτοντας πως “κρέατα που πωλούνται πολύ φθηνότερα από εμάς είναι λογικό να είναι αμφιβόλου ποιότητας”, εφιστώντας την προσοχή στους καταναλωτές να προσέχουν από που ψωνίζουν. “Ψωνίζοντας από τα κρεοπωλεία στηρίζεις τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, είναι μια αλυσίδα που ο ένας βοηθάει τον άλλο.

Η λύση δεν είναι τα μονοπώλια και τα μεγάλα πολυκαταστήματα”.

Σύμφωνα με τον κ. Γκιάτα οι τιμές και φέτος θα είναι σταθερές, ενώ επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια η  τιμή του κρέατος δεν έχει αυξηθεί. Φέτος, όπως τόνισε, στα κρεοπωλεία ο καταναλωτής θα βρει αρνί με 8.5-9 ευρώ για αρνί και κατσίκι. Εκτός από τα αμνοερίφια, υψηλά στη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού για αυτό το διάστημα είναι τόσο τα κοκορέτσια (τα οποία διατίθενται περίπου στην τιμή του αρνιού), όσο και τα κεμπάπ. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή δεν θα υπάρχουν αρνιά στην αγορά γι’ αυτό και το κοινό καλό είναι να προβλέψει από τώρα για να κάνει τις αγορές του.

Ελέγχους από το Υπουργείο

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει σχετικά: “Με αφορμή τις πρόσφατες διαμαρτυρίες καταναλωτών και φορέων κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας σχετικά με τη διαφημιστική προσφορά διακίνησης/πώλησης νωπού συσκευασμένου κρέατος αμνοεριφίων από τα διάφορα καταστήματα SUPER MARKETS, ή άλλα σημεία πώλησης ζωικών προϊόντων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,  προέβη μέσω των αρμοδίων κτηνιατρικών υπηρεσιών και των εποπτευομένων οργανισμών ΕΦΕΤ και ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε στοχευμένους επιτόπιους ελέγχους, προκειμένου να διαπιστωθεί  η τήρηση της  υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων που διακινούνται σε προσφορά κατά την διάρκεια της μεγάλης εβδομάδας καθώς και κάθε άλλη παράμετρος ορθής και εμπορική πρακτικής. Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις αγορές τους την εορταστική περίοδο του Πάσχα”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.