Αλέξανδρος Γεωργιάδης: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αδέσμευτοι Πολίτες Κοζάνης»



Συμφέρει η κομματικοποίηση των Δημοτικών Εκλογών ή μήπως είναι καλύτερα ο κάθε πολίτης να επιλέγει τον καλύτερο για το αξίωμα του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων, χωρίς κομματικές ταυτότητες;
 
Και όλα αυτά διότι τα τελευταία τριάντα χρόνια βιώνουμε και στη χώρα μας την παντοδυναμία του κομματικού κράτους, που είχε σαν αποτέλεσμα την καθιέρωση της αναξιοκρατίας και την ισοπέδωση των πάντων. Την ίδια περίοδο χάθηκαν οι αξίες, ισοπεδώθηκαν οι θεσμοί και κυριάρχησαν οι μετριότητες και πολλάκις οι ανίκανοι. Έτσι, πρυτάνεις στα Πανεπιστήμια δεν εκλέγονται οι ικανοί και οι άξιοι που διέπρεψαν στην επιστήμη τους αλλά οι εγκάθετοι του κόμματος. Το ίδιο συμβαίνει και στις επιλογές των Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων, στις ηγεσίες των ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και στην επιλογή των υποψηφίων παλαιότερα Νομαρχών και σημερα  των Δημάρχων.
 
Βέβαια, θα ήτο μεγάλη παράλειψη εάν δεν συγκαταλέγαμε στην ίδια κατηγορία τη Δημόσια Διοίκηση, όπου καταργήθηκαν οι βαθμοί και η ιεραρχία και η επιλογή γινόταν με καθαρά κομματικά κριτήρια. Με αυτόν τον τρόπο, ένας μέτριος υπάλληλος μπορούσε να γίνει Διευθυντής μιας Υπηρεσίας και ο ικανός να τοποθετηθεί στο ψυγείο, χωρίς να προσφέρει καμία υπηρεσία.
 
Εκεί όμως που το κομματικό Κράτος έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά ήταν η Νομαρχιακή και η Δημοτική Αυτοδιοίκηση. Εδώ οι υποψήφιοι επιλέγονται από τα κόμματα με αντάλλαγμα την πλήρη υποταγή στο Κόμμα. Ο Νομάρχης παλαιότερα και ο Δήμαρχος θα έπρεπε εκλεγόμενος να υπηρετήσει πρώτα το Κόμμα και μετά το λαό που τον εξέλεξε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ο εκλεγμένος Κομματικός Νομάρχης ή Δήμαρχος να μη φέρει ποτέ αντίρρηση στις Κυβερνητικές αποφάσεις, έστω και εάν αυτές ήσαν αντίθετες με τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες τους είχαν εκλέξει. Πλέον αυτών ο κομματικός Νομάρχης ή Δήμαρχος, λόγω της ανωτέρω σχέσεως, δεν μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα από την Κυβέρνηση, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με την κομματική γραμμή. Εάν Κάποιος τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο και να έλθει σε αντίθεση με την κομματική γραμμή, την επόμενη εκλογή ο Νομάρχης ή ο Δήμαρχος δεν θα ήταν πάλι υποψήφιος.
 
Έτσι, το κομματικό Κράτος επέβαλε τις αρχές του και οδήγησε τη χώρα εκεί που την οδηγούν τα ολοκληρωτικά Κράτη. Και τα μεν ολοκληρωτικά κράτη απετίναξαν τον ζυγό του ολοκληρωτισμού, εμείς όμως εδώ παραμένουμε δέσμιοι του κόμματος και δεν μπορούμε να δράσουμε σαν ελεύθεροι πολίτες.
 
Βέβαια, δεν θα υπήρχε καμία αντίρρηση να δεχθούμε αυτό τον θεσμό του κομματικού Κράτους εάν τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Τη στιγμή όμως που όλοι διαπιστώνουμε, ότι στον τόπο μας δεν υπάρχει καμία πρόοδος, γιατί να μην προσπαθήσουμε έστω και σε τοπικό επίπεδο να αναζητήσουμε κάτι το καλύτερο; Γιατί εν όψει των Δημοτικών εκλογών θα πρέπει να μείνουμε δέσμιοι των κομματικών επιλογών και να μην μπορούμε να ψηφίσουμε άτομα, τα οποία θα μπορούσαν να έλθουν σε κάποια αντίθεση με την Κυβέρνηση και να διεκδικήσουν με πείσμα ορισμένα πράγματα που μας ανήκουν σαν Δήμος;
 
Δεν είναι κρίμα σαν πόλη να έχουμε αδικηθεί τόσο πολύ και κανένας να μην αναγνωρίζει το δίκιο μας, διότι οι τοπικοί άρχοντες δεν ήθελαν να έλθουν ποτέ σε σύγκρουση με την Κυβέρνηση, η οποία ήταν η προέκταση του κόμματος που τους επέλεξε; Δεν είναι κρίμα να χάνονται πολλά χρήματα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και εμείς να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε ούτε αυτά που μας ανήκουν;
 
Νομίζω ότι δεν θα υπάρχει άνθρωπος στο Νομό μας και στην πόλη μας που να έχει διαφορετική άποψη, διότι όλοι αγαπούμε τον τόπο μας, τουλάχιστον όσο τον αγαπούν οι κάτοικοι άλλων περιοχών. Γι’ αυτό είναι ανάγκη στις μελλοντικές εκλογές, να επιλέξουμε τους καλύτερους από τους υποψηφίους ανεξάρτητα από τις κομματικές γραμμές.
 
Πρέπει να εκλεγούν άτομα που Θα έχουν το θάρρος και τη δύναμη να έρχονται σε αντίθεση με την εκάστοτε Κυβέρνηση και να διεκδικούν με πείσμα εκείνα τα οποία δικαιούμεθα.
 
Σ’ αυτές τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές πρέπει να εκλεγούν εκείνοι οι οποίοι υπεράνω των κομμάτων θα θέτουν το συμφέρον του τόπου τους. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τον κομματισμό και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες στον τόπο μας. Κάθε άλλη σκέψη θα οδηγεί στα ίδια και έτσι θα διαιωνίζεται μια κατάσταση όμοια με αυτή που βιώνουμε την τελευταία τριακονταετία. Γι’ αυτό οι πολίτες αυτού του τόπου πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιλέξουν πρόσωπα, που πραγματικά θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στον τόπο τους, πρόσωπα απαλλαγμένα από το κομματικό πάθος και την κομματική εξάρτηση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.