Το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης διοργανώνει σεμινάριο κλαρινέτου & σαξοφώνου με τον διεθνούς φήμης μουσικό Μίλτο Μουμουλίδη



Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5  Απριλίου 2014 και την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης «Δρίζειο».

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν ενεργά μαθητές της Κατωτέρας, Μέσης και Ανωτέρας τάξης, καθώς και απόφοιτοι (πτυχίο ή δίπλωμα).

Οι αιτήσεις κατατίθενται στην γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, Δαβάκη 1 Κοζάνη, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 15:00-21:00. Πληροφορίες στο τηλ. 24610 34932

ΜΙΛΤΟΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Ο Έλληνας κλαρινετίστας Μίλτος Μουμουλίδης γεννήθηκε στη Ρωσία όπου και ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση σε πολύ νεαρή ηλικία. Αργότερα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Δημοτικό ωδείο της Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Ungoreanou. Τα επόμενα τρία χρόνια είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους μαέστρους όπως οι Bernstein,  Abbado, Dorati,  Bamert κάνοντας περιοδείες σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στην Ιαπωνία με την E.C.Y. Orchestra. Πήρε δίπλωμα στο Βέλγιο  από το Royal Conservatory of Antwerp στην τάξη του W.Boeykens ( με εξαιρετική διάκριση) και  Master Degree in Music στο Erasmus Hogeschool Brussels. Από το 1987 ήταν σολίστας στην West Vlaamse Orchestra in Brugge. Την ίδια χρονιά αναγνωρίστηκε διεθνώς, συμπράττοντας με τον τσελίστα  Marc Drobinsky και τον συνθέτη J.Dorfman στο πιάνο, με τη σύνθεση του τελευταίου ” Homage to Chagall” . Αυτή ήταν η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου  στο Παρίσι όπου ο Μίλτος επευφημήθηκε για τη μουσικότητά του και τον όμορφο ήχο του. Με το σύνολο μουσικής δωματίου “Phoenix” που δημιούργησε ο ίδιος, κέρδισε το πρώτο βραβείο μουσικής δωματίου το 1990 στο διεθνές μουσικό φεστιβάλ “Alex de Vries”. Από το 1992 είναι σολίστας στην New Chamber Orchestra of Cologne, με την οποία έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, στις ΗΠΑ, στον Καναδά κλπ.

Ως σολίστας έχει συμπράξει στην Ελλάδα με τις κρατικές ορχήστρες Αθήνας και Θεσσαλονίκης και στο εξωτερικό με τη  Royal Flemish Opera Orchestra, Beethoven Academy, I Fiaminghi (Belgium), New Philharmonic of Cologne, Melbourne soloists, St. Petersburg Chamber Orchestra, etc.

Έκανε το ντεμπούτο του με μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση από κοινό και κριτικούς με το κοντσέρτο Μότσαρτ σε διάφορες μεγάλες αίθουσες. Από το 1997 ο Μίλτος παρέδωσε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο M. Μουμουλίδης έχει κάνει πολλές εμφανίσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Οι ηχογραφήσεις του περιέχουν τα εξής έργα: Mozart, Weber – Quintets and Mozart – Clarinet concerto. Beethoven – Septet, Rossini –Variations, Glazunov – Oriental reverie καθώς και δικές του συνθέσεις και διασκευές κλασσικών και ρομαντικών έργων του 20ου αιώνα.

Ο M. Μουμουλίδης είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.