Ραχήλ Μακρή: «Οι κακοί δημοσιογράφοι είναι σαν το κάρβουνο, εάν δεν μπορούν να σε κάψουν σε μουτζουρώνουν»

“Κακός είναι ο άνθρωπος που του αρέσει να ντροπιάζει τους άλλους.” Τα λόγια του Νίτσε αποκτούν ιδιαίτερη αξία σε μια εποχή που φαίνεται ότι κάποια από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιθυμούν να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη αντί να την ενημερώνουν. Όλοι βιώνουμε την προσπάθεια δημοσιογράφων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για την υπόθεση Μπαλτάκου στην προσπάθεια τους να ανακόψουν την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων των μεθοδεύσεων Σαμαρά.

Η δικαιοσύνη σπιλώνεται, η πραγματικότητα στρεβλώνεται και κάποιοι επιμένουν να πετούν λάσπη ανακαλύπτοντας πανάκριβες τσάντες εκεί που δεν υπάρχουν. Η κατά τα άλλα έγκριτη έντυπη έκδοση της Καθημερινής προφανώς υποχρεώθηκε να συρθεί σε ένα κείμενο πρωτοφανούς φαυλότητας, όπου ο συντάκτης ανακαλύπτει ή φαντασιώνεται ξεκούμπωτα πουκάμισα, ιεροτελεστίες της κόλασης των παστέλ και πανάκριβες τσάντες Σανέλ.

Ο πιθανός ισχυρισμός περί αστειότητας και ευθύμου διάθεσης δεν δύναται να ευσταθεί καθώς το συγκεκριμένο κείμενο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα γκεμπελιστικής μαύρης προπαγάνδας εις βάρος μου.

Επιχειρώντας να χειριστούν το υποσυνείδητο των αναγνωστών φαίνεται να προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα ελαφρότητας μιας προσωπικότητας, που την απασχολεί μόνο η εξωτερική εμφάνιση και τα ακριβά αξεσουάρ της.

Γνωρίζουν πολύ καλά οι αυτοαποκαλούμενοι δημοσιογράφοι ότι ούτε η τσάντα είναι πανάκριβη, ούτε έχω προκαλέσει ποτέ με ενδύματα και τσάντες υψηλής χρηματικής αξίας. Γνωρίζουν ότι εάν θέλουν να βρουν προκλητικά ακριβά αντικείμενα καλλωπισμού, μπορούν να το κάνουν με μια ματιά στα έδρανα και τα στελέχη των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζουν ότι εάν δεν αποκαταστήσουν την αλήθεια θα υποστούν όλες τις θεσμικές συνέπειες, οι οποίες προβλέπονται για όσους αστειεύονται με την τιμή, την αξιοπρέπεια και την πολιτική εικόνα όσων ενοχλούν τα πολιτικά αφεντικά των στρατευμένων κοντυλοφόρων.

Η λάσπη δεν μας τρομάζει, το κάρβουνο δεν μπορεί να μας κάψει, γιατί δεν κρύβουμε τίποτα από τους πολίτες που εκπροσωπούμε, η μουντζούρα δεν πιάνει στο φώς και η αλήθεια αποκαλύπτει τον εαυτό της. Όταν μάθετε να θέτετε προτεραιότητες μεταξύ πολιτικού έργου και εμφάνισης, όταν καταφέρετε να ξεχωρίζετε την χρηματική αξία και την μάρκα στις τσάντες και αποκτήσετε την στοιχειώδη δεοντολογική συνείδηση ασχοληθείτε με όποιον θέλετε. Μέχρι τότε, έχετε πολύ δουλεία για να υποστηρίξετε επικοινωνιακά τα διαφαινόμενα ατοπήματα του Πρωθυπουργού σας.  

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.