Δήμος Κοζάνης: Παροχή ψυχολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών



Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώνει τη δυνατότητα παροχής ψυχολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στους δημότες. Συγκεκριμένα, παρέχει υπηρεσίες  υποστηρικτικού χαρακτήρα με γνώμονα την ουσιαστική προαγωγή της ψυχικής υγείας σε πρωτογενές επίπεδο, για τον άνθρωπο που ζητά αρωγή στην επίλυση των ατομικών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών που βιώνει.

Με βάση την εξατομικευμένη προσέγγιση καταγράφονται και διαγιγνώσκονται οι ανάγκες των ατόμων και σε συνεργασία μαζί τους σχεδιάζεται πλάνο δράσης, ανάλογα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η υποστήριξη περιλαμβάνει:

συμβουλευτική σε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά ζητήματα,
ενίσχυση κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων,
αντιμετώπιση άγχους και ψυχοσωματικών ενοχλήσεων,
βελτίωση σχέσεων και επικοινωνίας και
συμβουλευτική ζεύγους.

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με την ομάδα των ψυχολόγων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο 2ο όροφο του Α΄ Κ.Α.Π.Η. Κοζάνης, το οποίο βρίσκεται στην οδό Γρανικού 1 ή στο τηλέφωνο 2461026233. Ο καθορισμός των ωρών των συνεδριών, γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (9:00π.μ – 13.00μ.μ.). Οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ των ψυχολόγων και των ενδιαφερομένων προφυλάσσεται από το απόρρητο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.