Πρωτιά των αδελφών Γκουντούλα στο Μονακό!



Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Τσιάβου και οι πρωταθλητές Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας συμμετείχαν στις 14 και 15 Φεβρουαρίου στη Διεθνή Ρεγγάτα Παράκτιας Κωπηλασίας ”Challenge Prince Albert II” 2014, που πραγματοποιήθηκε στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους αυτή, που χάρισε στην Ελλάδα τρία χρυσά μετάλλια, στήριξε υλικά και ηθικά για μία ακόμα φορά το “Κτήμα Γκλίναβος”.

Στο 10ο “Challenge Prince Albert II” (Πρόσκληση του Πρίγκιπα Άλμπερτ ΙΙ), που διοργανώθηκε από το Ναυτικό όμιλο του Μονακό, η Αλεξάνδρα Τσιάβου υπό πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες τερμάτισε πρώτη τόσο το Σάββατο 15/2 στα 6 χιλιόμετρα (μονό σκιφ, κατηγορία SENIOR FEMMES), όσο και την Κυριακή 16/2 στα 3 χιλιόμετρα στην ίδια κατηγορία. Την πρώτη θέση κατέκτησαν στην ίδια διοργάνωση και οι δίδυμοι αδελφοί Γκουντούλα, που διαγωνίστηκαν το Σάββατο 15/2 στα 6 χιλιόμετρα (διπλό σκιφ, κατηγορία SENIORS HOMMES).

“Ο αθλητισμός και οι αρχές που διέπουν το αθλητικό ιδεώδες αποτελούν πηγή έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους”, επισημαίνει ο κ. Θωμάς Γκλίναβος, Διευθύνων Σύμβουλος του ομώνυμου Κτήματος στη Ζίτσα στα Ιωάννινα. “Οι παγκόσμιες πρωτιές και οι αλλεπάλληλες επιτυχίες της Αλεξάνδρας, του Απόστολου και του Νίκου γεμίζουν περηφάνια όλους τους Έλληνες, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν διεθνώς και με τον πλέον ιδανικό τρόπο τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα”.

Τον περασμένο Αύγουστο η ηπειρώτισσα Αλεξάνδρα Τσιάβου, “χάλκινη” Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας (World coastal rowing championship) στο Χέλσινγκμποργκ της Σουηδίας στο μονό σκιφ γυναικών. Στην ίδια διοργάνωση, τα αδέλφια Γκουντούλα κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ. Εκεί και με αρωγό το “Κτήμα Γκλίναβος”, οι τρεις αθλητές μας πήραν το βάπτισμα του πυρός καθώς ήταν η παρθενική τους συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση, αλλά και γενικότερα η πρώτη τους ενασχόλησή με την εξαιρετικά απαιτητική κωπηλασία σε ανοιχτή θάλασσα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η Ελλάδα πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας.

Το φθινόπωρο του 2014, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και στο Θερμαϊκό. Αυτός είναι και ο επόμενος μεγάλος στόχος της Αλεξάνδρας, του Απόστολου και του Νίκου, που μετά από δύο συμμετοχές και διακρίσεις σε παγκόσμιες διοργανώσεις έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες εμπειρίες, έτσι ώστε να διαγωνιστούν και να διαπρέψουν και επί ελληνικών υδάτων.

Από το vetonews

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.