Έναρξη δωρεάν προγραμμάτων από το Δημοτικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Εορδαίας

Το Δημοτικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Εορδαίας, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους για την έναρξη δωρεάν προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων στις ακόλουθες νέες θεματικές ενότητες:

Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

50 ώρες

Δευτέρα – Παρασκευή 18:00 – 21:00

Οι εκπαιδευόμενοι θα εφοδιαστούν με βασικές γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να δραστηριοποιηθούν αποτελεσματικά στο χώρο της επιχειρηματικότητας.

Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων

25 ώρες

Τετάρτη 19:00 – 21:00

Τρίτη και Πέμπτη 10:00 – 12:00

Οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με βασικές γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέπουν να αναγνωρίζουν, να επιλέγουν και να προβαίνουν στην εφαρμογή σχεδιαστικών λύσεων και παρεμβάσεων στην κατοικία τους.

Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή

25 ώρες

Δευτέρα 17:00 – 19:00

Οι εκπαιδευόμενοι θα ενημερωθούν για τα μοντέλα και τις διαδικασίες παραγωγής και κατανάλωσης προϊόντων στις σύγχρονες κοινωνίες, το νομοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζει τον καταναλωτή όσον αφορά την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών που λαμβάνει σε σχέση με την προστασία της υγείας του πολίτη και της αγοραστικής του δύναμης.

Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής

25 ώρες

Τετάρτη 17:00 – 19:00

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να καλλιεργήσει στους συμμετέχοντες προβληματισμό για την σχέση της τροφής με την ανθρώπινη υγεία και να τους ενισχύσει με πρακτικές γνώσεις προκειμένου να αναπτύξουν για τους ίδιους και τις οικογένειες τους ένα κώδικα διατροφικών συνηθειών που να προάγουν την υγεία.

Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων

25 ώρες

Τρίτη και Παρασκευή 10:00 – 12:00

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αναδείξει, με τη συμβολή ψυχολόγου, τα ζητήματα-αδιέξοδα που οδηγούν τους ανθρώπους σε δυσλειτουργικές συμπεριφορές και να παρουσιάσει τη σημαντικότητα της αμοιβαίας κατανόησης και της διαπροσωπικής επικοινωνίας. Επίσης προτείνει τρόπους διαχείρισης των διαπροσωπικών σχέσεων που μπορούν να συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητά τους.

Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία

25ώρες

 

Σκοπός του προγράμματος είναι να παρουσιαστούν με οργανωμένο τρόπο οι θεματικές περιοχές στις οποίες είναι δυνατόν να αναπτυχθούν εθελοντικές δράσεις σε αστικό, ημιαστικό και αγροτικό περιβάλλον, να διερευνηθούν οι τρόποι αύξησης της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας σε παρεμβάσεις εθελοντικού χαρακτήρα.

Εργαστήρι μουσικής

50 ώρες

Τρίτη και Πέμπτη 19:30-21:30

Σκοπός του προγράμματος είναι να οργανώσει τις δημιουργικές αναζητήσεις των εκπαιδευομένων και την ανάγκη τους να εκφραστούν μέσα από την τέχνη της μουσικής. Θα γνωρίσουν τα βασικά είδη της μουσικής, τις βασικές αρχές δημιουργίας της. Θα μάθουν να απολαμβάνουν τη μουσική και ενδεχομένως να δημιουργούν με τη βοήθειά της.

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

50 ώρες

Τρίτη 17:00 – 19:00

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η απελευθέρωση των δημιουργικών και συγγραφικών ικανοτήτων και της φαντασίας των εκπαιδευομένων με την άσκηση στις πολλαπλές αναγνώσεις της λογοτεχνίας και στη γραφή διάφορων κειμενικών ειδών ( αφήγημα, στίχο, ποίηση, διαφήμιση, είδηση)

Εργαστήρι Εικαστικών

50 ώρες

Τρίτη και Πέμπτη 10:00 – 13:00

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να οργανώσει τις δημιουργικές αναζητήσεις των εκπαιδευομένων και την ανάγκη τους να εκφραστούν μέσω της τέχνης με τις κλασσικές και τις νέες τεχνικές καλλιτεχνικής έκφρασης.

Εργαστήρι Εικαστικών (Αγιογραφία)

50 ώρες

Δευτέρα και Τετάρτη 19:00 –21:00

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αναπτύξουν οι εκπαιδευόμενοι τις βασικές γνώσεις κατανόησης και δημιουργίας της τέχνης της αγιογραφίας.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ως 28-02-2014

κάθε μέρα 9:30 – 12:00 και 18:00 – 20:00

ΚΤΙΡΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

1ο χλμ Πτολεμαΐδας- Γαλάτειας

2463055709 (9:30 – 12:00)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.