Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχοδράματος από το Κέντρο Ψυχολογικής Στήριξης και Οικογενειακής Θεραπείας ΚοζάνηςΤο Κέντρο Ψυχολογικής Στήριξης και Οικογενειακής Θεραπείας Κοζάνης το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου 2014, διοργανώνει το 2ο βιωματικό σεμινάριο ψυχοδράματος, με τον Αντώνη Λιοδάκη ψυχίατρο – ψυχοδραματιστή, από το Ινστιτούτο Έρευνας και Εφαρμογής Ψυχοδράματος Κρήτης

Το σεμινάριο αποτελεί μια ομαδική εκπαιδευτική – ψυχοθεραπευτική εμπειρία που στόχο έχει την προσωπική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, τη γνωριμία με τον εαυτό τους και την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους μέσα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα της καθημερινής ζωής.

Το σεμινάριο με τη χρήση του ψυχοδράματος, χρησιμοποιεί τη δράση και την εκδραμάτιση στην ατομική και ομαδική διαδικασία, για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τη σχέση με τον εαυτό τους και τις σχέσεις με τους γύρω τους.

Το ψυχόδραμα ως εργαλείο και τεχνική, αναπτύχθηκε από το Moreno και σήμερα, αναδιαμορφώνεται, πλέον, ως μια νέα ψυχοθεραπευτική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιώντας τη λεκτική και μη-λεκτική επικοινωνία, προτάσσει την ανάπτυξη του αυθορμητισμού, τη δημιουργικότητα και την αναβίωση προσωπικών συναισθημάτων επί σκηνής.

Το ψυχόδραμα ενεργοποιεί τις σύγχρονες θεατρικές κατευθύνσεις όπως το «σωματικό» θέατρο του Grotowski, το «φτωχό» θέατρο του Μπρέχτ και το «ανθρωπολογικό» θέατρο του Εουτζένιο Μπάρμπα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και σε όσους ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν προς μια εσωτερική μεταμόρφωση και προσωπική ολοκλήρωση.

Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο σεμινάριο ορίζεται η Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τη δική σας συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Ψυχολογικής Στήριξης και Οικογενειακής Θεραπείας στα τηλέφωνα 2461503977 και 6946091726.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.