Η Ευγενία Ουζουνίδου για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥΗ καταστροφική ουσία της απορρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον νόμο για το Π.Ε.Δ.Υ., που ψήφισαν 152 βουλευτές και σύμμαχοι της μνημονιακής συγκυβέρνησης, αρχίζει να φαίνεται ξεκάθαρα.

Πριν καν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ο απαράδεκτος νόμος, το υπουργείο υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ βιάζονται να βάλουν λουκέτο σε όλα τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ στερώντας από τον κόσμο τη δυνατότητα στοιχειώδους δωρεάν δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πετώντας στο δρόμο 8.5 χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την προσπάθεια των γιατρών και όλων των εργαζόμενων του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ να μείνουν ανοικτά τα πολυϊατρεία, για να παρέχουν υπηρεσίες σε όποιον έχει ανάγκη. Καλούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να αντιπαρατεθεί βίαια στις προσπάθειες προστασίας και λειτουργίας των δημόσιων δομών του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται πως από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης της αριστεράς θα είναι, η επαναλειτουργία όλων των πολυϊατρείων με όλους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους σε αυτά, για να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση και η δυνατότητα πρόσβασης όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγείας.

Καλούμε την κυβέρνηση να συναισθανθεί το μέγεθος της ευθύνης της. Δεν έχει κανένα δικαίωμα, πριν λειτουργήσει το Π.Ε.Δ.Υ., να κλείσει τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ. Επειδή όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τα σχέδιά τους, ξέρουμε πως μόνο η δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση του λαού μας μπορεί να ανατρέψει στην πράξη τα καταστροφικά τους σχέδια.

Καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν συμμετέχοντας ενεργά και μαζικά  στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.