Κινητοποίηση στην ΔΟΥ Κοζάνης και στο κατάστημα της Πειραιώς απο τους αγρότεςΗ Συντονιστική Επιτροπή του αγροτικού μπλόκου στη γέφυρα των Σερβίων καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σε συγκέντρωση, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης. Θα ακολουθήσει πορεία στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά της τράπεζας ΑΤΕ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Καλούμε όλους τους εργάτες, τους αυτοαπασχολουμένους, τους μικρέμπορους, τους μαθητές, τους φοιτητές και τους φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα που κάνουμε για την επιβίωσή μας, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα μας.

Για τη φορολογία
– Όχι στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
– Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.

Για τα χρέη:
– Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
– Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Κούρεμα σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
– Με ευθύνη του κράτους να διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα, και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, προκειμένου να αγοράσουν καλλιεργητικά εφόδια για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

Για τη μείωση του κόστους παραγωγής – Εισόδημα – Υγεία
– Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές.
– Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
– Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της νέας ΚΑΠ 2014 – 2020 που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη φτωχή αγροτιά.
– Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
– Κατάργηση των χαρατσιών στα σπίτια, χωράφια, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΣΔΕ γεωτρήσεις, κά, όπως και στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα. Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας
– Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.

vetonews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.