Προς περιφερειακό ραδιοσταθμό Δυτικής Μακεδονίας Δήμος Κοζάνης και ΝΕΡΙΤ



Συζητήσεις μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και της ΝΕΡΙΤ φαίνεται να λαμβάνουν χώρα, προκειμένου να παραμείνει ένας περιφερειακός ραδιοφωνικός σταθμός με δημόσιο χαρακτήρα στη Δυτική Μακεδονία με έδρα την Κοζάνη. Αυτή η κίνηση φαίνεται να έρχεται στα πλαίσια της αντίδρασης των τοπικών φορέων για το γεγονός ότι η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν προβλέπεται να έχει ούτε ένα άτομο προσωπικό για τους ραδιοφωνικούς της σταθμούς στην περιφέρεια. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Kozanimedia ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, πρόκειται, όντως, για συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στη διατήρηση περιφερειακού ραδιοφωνικού σταθμού Δυτικής Μακεδονίας. «Προσπαθούμε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε και γίνεται από την ΕΡΑ», σημείωσε στο Kozanimedia, ενώ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την επιτυχία της όλης προσπάθειας.

Η ουσιαστική αποχώρηση της δημόσιας ραδιοφωνίας έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στον τοπικό πολιτικό κόσμο και τους φορείς. Το σύνολο της τοπικής κοινωνίας στις πόλεις που διέθεταν ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΑ, έχει εκφράσει την επιθυμία να συνεχιστεί η παρουσία τους και στο μέλλον, κάτι που ωστόσο δεν προβλέπεται από το διαφαινόμενο οργανόγραμμα της ΝΕΡΙΤ. Επίσης, ήδη από πέρυσι τον Ιούνιο (αλλά και παλαιότερα, από την περίοδο των περικοπών Μόσιαλου) οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες των μεγάλων κομμάτων φαίνεται να «μεσολαβούν» υπέρ του να αποκτήσει έδρα ο περιφερειακός ραδιοσταθμός στην πόλη τους και όχι σε κάποια γειτονική πόλη. Κινήσεις που μέχρι στιγμής φαίνεται να αποτυγχάνουν παταγωδώς, αφού το μέλλον της περιφερειακής ραδιοφωνίας διαγράφεται θολό…

radiofono.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.