Χωρίς αγροτικό γιατρό εδώ και 5 μήνες τρία χωριά της Εορδαίας



Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν οι κάτοικοι τριών κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας και συγκεκριμένα του Αγίου Χριστοφόρου, του Ανατολικού και των Κομνηνών, καθώς εδώ και πέντε σχεδόν μήνες έχουν μείνει χωρίς αγροτικό γιατρό και αναγκάζονται να κατεβαίνουν ακόμη και στην πόλη της Πτολεμαΐδας για να γράψουν τα φάρμακα τους.

«Η αγροτική γιατρός λείπει εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, λόγω αναρρωτικής άδειας, και παρ’ όλες τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις μας στο Κέντρο Υγείας Σερβίων στο οποίο υπάγεται η αγροτική γιατρός, αλλά και στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, δεν έχει γίνει καμία κίνηση για την αναπλήρωσή της», όπως κατήγγειλε στον «Π» ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Χριστοφόρου της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής, Χρήστος Μπακάλης.

Αντίστοιχο μάλιστα πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι γειτονικές κοινότητες Ανατολικού και Κομνηνών στην Ανατολική Εορδαία τις οποίες εξυπηρετούσε η ίδια αγροτική γιατρός, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κομνηνών Χαράλαμπος Κουλουμπρίδης.

Το πρόβλημα ωστόσο στον Άγιο Χριστόφορο είναι ιδιαιτέρως έντονο, όπως ανέφερε ο κ. Μπακάλης, καθώς «ενώ ζητήθηκε από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι από την αγροτική γιατρό του κοντινού Καρυοχωρίου, κι από εκεί δεν έγινε τίποτε. Μάς είπαν ότι δεν μπορούν να πιέσουν την κατάσταση και πως λόγω του πλαφόν στη συνταγογράφηση δεν είναι τόσο εύκολο να επιφορτιστεί η γιατρός του διπλανού αγροτικού ιατρείου και με τους ασθενείς του Αγίου Χριστοφόρου». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «πηγαίνουν συγχωριανοί μας, κυρίως ηλικιωμένοι, στο Καρυοχώρι και περιμένουν για να παρακαλέσουν τη γιατρό να τούς γράψει τα φάρμακά τους ή αναγκάζονται να κατεβαίνουν στην Πτολεμαΐδα για να τα γράψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο κ. Μπακάλης.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Αγίου Χριστοφόρου έχει φέρει το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τη Δήμαρχο, «αλλά δυστυχώς ακόμη δεν είδαμε κανένα “φως”.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε, λέει, είναι «γιατί δεν ορίζεται κάποιος αντικαταστάτης γιατρός μέχρι να επιστρέψει η δική μας αγροτική γιατρός. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και ένα χωριό με 500 μόνιμους κατοίκους θα είναι χωρίς γιατρό;» Ο κ. Μπακάλης δηλώνει ότι «ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Κι είναι κρίμα γιατί οι περισσότεροι είναι γέροντες και συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται. Δεχόμαστε συνεχείς οχλήσεις, αλλά δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να τούς βοηθήσουμε.»

Η κατάσταση είναι λιγότερη δραματική στην Τ.Κ. Κομνηνών, καθώς όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Κουλουμπρίδης η γιατρός των Πύργων πήγαινε ανά 15νθήμερο περίπου στα Κομνηνά, «ήρθε τουλάχιστον έξι φορές μέχρι τέλος Ιανουαρίου και εξυπηρέτησε τον κόσμο». Σημείωσε ωστόσο ότι «σταματά όμως πλέον να έρχεται, καθώς από ό,τι μάθαμε θα λείψει κάποιο διάστημα με δικαιολογημένη άδεια, αλλά και λόγω του πλαφόν στη συνταγογράφηση και στις εργαστηριακές εξετάσεις, οπότε δημιουργείται θέμα καθώς πρόκειται για ένα χωριό με 1000 σχεδόν κατοίκους».

Ο κ. Κουλουμπρίδης εξέφρασε μάλιστα δημόσια τις ευχαριστίες του Τ.Σ. προς τη γιατρό των Πύργων κ. Λάζου, διότι, παρότι κάνει και εφημερίες στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο δέχθηκε- χωρίς να βαρυγκωμά, να πηγαίνει από καιρό σε καιρό στα Κομνηνά και εξυπηρέτησε όλο αυτό το διάστημα τον κόσμο, όπως και στο γειτονικό Ανατολικό. Τώρα όμως δημιουργείται πλέον σοβαρό πρόβλημα.»

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.