Π. Κουκουλόπουλος στη Νεάπολη: «Στήριξη των νέων αγροτών μας μέσω του τοπικού πόρου»



«Τώρα που υπάρχουν οι ξεκάθαρες και ασφαλείς προϋποθέσεις για να βγει η περιοχή μας απ΄ την ύφεση, κυρίως λόγω της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας, πρέπει να στηριχθούν ο πρωτογενής τομέας και η επιχειρηματικότητα καθώς είναι τα πεδία στα οποία μπορούμε να σχεδιάσουμε το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου μας.
    
Γι΄ αυτό επαναφέρω την πρόταση που είχα καταθέσει πρώτη φορά το 2012, σύμφωνα με την οποία ο τοπικός πόρος που λαμβάνει κάθε χρόνο η περιοχή μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί

1. για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με εγγύηση πόρους του ΕΣΠΑ, το Ταμείο Εγγυοδοσίας αναμένεται να καλύψει μέρος των αναγκών που υπάρχουν σήμερα σε όλη τη χώρα με χαμηλότοκα δάνεια για κεφάλαιο κίνησης. Τα χρήματα, όμως, αυτά αναμένεται να καλύψουν μόλις το 25% εκείνων των αιτήσεων που θα πληρούν όλους τους απαραίτητους όρους.

Γι΄ αυτό, αν στην περιοχή μας χρησιμοποιήσουμε ως πρόσθετη εγγύηση τον Πόρο θα μπορεί να καλυφθεί το 100%, περίπου, των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις και έτσι θα δοθεί μια ανάσα στις επιχειρήσεις και θα ενισχυθεί η απασχόληση. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί εκτός απ΄ τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και με τους αγρότες μας, εδικά τους νέους, για τους οποίους θα μπορούμε με έναν ανάλογο μηχανισμό, όπως το Ταμείο Εγγυοδοσίας, και με εγγύηση πάντα τον πόρο να εξασφαλίσουμε χαμηλότοκα δάνεια παρέχοντας τους έτσι άμεση και ουσιαστική στήριξη.   

2. στην υλοποίηση έργων που θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα. Ως παράδειγμα μπορώ να αναφέρω τα ημιτελή αρδευτικά έργα που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα στην Π.Ε. Κοζάνης, τα οποία μπορούν να ολοκληρωθούν με χρηματοδότηση απ΄ τον Πόρο, συμβάλλοντας  έτσι καθοριστικά στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενή τομέα.  

Έτσι, ο Πόρος θα παίξει τον πραγματικό ρόλο, για τον οποίο δόθηκε τόσος αγώνας να κερδηθεί και να δοθεί στον τόπο μας, θα μας προσφέρει και ένα ακόμα αναπτυξιακό εργαλείο στην προσπάθεια που οφείλουμε να κάνουμε έτσι ώστε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα απολύτως ρεαλιστικό σχέδιο που θα μας ξαναβγάλει στο δρόμο της ανάπτυξης».

Την πρόταση του αυτή επανέφερε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε πολιτική συγκέντρωση στη Νεάπολη Βοίου.

Ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε πως τώρα είναι η κρισιμότερη περίοδος καθώς από τη στιγμή που οι θυσίες του ελληνικού λαού απέδωσαν καρπούς πρέπει να γίνει προσεκτικός και πολύ σοβαρός σχεδιασμός για να μην πάνε χαμένες. Γι΄ αυτό εκτός από την πρόταση του για τον τοπικό πόρο, προανήγγειλε και τη λήψη μιας σειράς πρωτοβουλιών στο άμεσο μέλλον, μέσα απ΄ τις οποίες αφενός θα δοθεί η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης να εκφραστούν και να τοποθετηθούν πάνω στα θέματα της ανάπτυξης και αφετέρου για να διαμορφωθούν οι προτάσεις εκείνες που θα αξιοποιούν τις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας σε όλους τους τομείς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.