Εκδήλωση στη μνήμη του Ευεργέτη της Αιανής Χρήστου Μανώλη



Πραγματοποιήθηκε το πρωί της  Πέμπτης   30 Ιανουαρίου 2014, ημέρας των Γραμμάτων &  γιορτής των Τριών Ιεραρχών ,  στην Αιανή- ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης , με τη συμμετοχή των μαθητών των σχολείων , στην Αίθουσα Τέχνης  του Πνευματικού Κέντρου, η  εκδήλωση  δημόσιας απονομής  επαίνων & χρηματικών βραβείων-υποτροφιών  στους δεκαέξι (16) αριστεύσαντες μαθητές-μαθήτριες  της τρίτης τάξης του Γυμνασίου Αιανής του   σχολικού   έτους   2011-2012 , στη  μνήμη του Ευεργέτη της Αιανής Χρήστου  Μανώλη με διοργανωτές  το Δήμο Κοζάνης και την Δημοτική Κοινότητα Αιανής .

Νωρίτερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αιανής    τελέστηκε από τον εφημέριο παπά-Στέφανο Γκριτζέλη  μνημόσυνο στη μνήμη του Ευεργέτη , κατά τη διάρκεια δε της θείας λειτουργίας η  θεολόγος  καθηγήτρια του Γυμνασίου Αιανής  κ. Κωνσταντινίδου με ομιλία της αναφέρθηκε στη ζωή και το φιλανθρωπικό  έργο των Τριών Ιεραρχών .

Ακολούθησε στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ευεργέτη , που είναι στημένη δίπλα σ΄ αυτή του αείμνηστου Δασκάλου και φίλου του  εν ζωή  Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου   στην κεντρική πλατεία Αιανής   από τον Δήμαρχο Κοζάνης, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής , τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δ.Ε. Ελίμειας & Αιανής  κ. Νίκο Βλάχο , τον Αντιδήμαρχο κ Γιώργο Τζέλλο , τη Διευθύντρια του Λ΄ Εφορείας-Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής κ. Χριστίνα Ζιώτα, την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών κ. Μαρία Μπέμπα-Γκουλιάφα , τον εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιανής κ. Γιώργο Τσιογκαλή    και από τους  εκπρόσωπους  των σχολείων Νηπιαγωγείου, Δημοτικού & Γυμνασίου Αιανής.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κοζάνης, που είναι αρμόδια από 01 Ιανουαρίου 2011 σύμφωνα με τον νόμο 3852/2010 για τη διαχείριση των κληροδοτημάτων ,  κ. Τζέλλος Γιώργος, ήταν ο     βασικός ομιλητής   στην εκδήλωση που ακολούθησε στη συνέχεια στην Αίθουσα Τέχνης     και   αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Χρήστου Μανώλη (1887-1965) , που ως γνωστό  κατάγονταν από την Αιανή. Με την ιδιότητα του δε  ως προέδρου της επιτροπής, που όρισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης  για την επιλογή των προς βράβευση μαθητών από τα έσοδα του κληροδοτήματος,   αναφέρθηκε λεπτομερώς στο θεσμό και στα κριτήρια που εφαρμόστηκαν.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας  χαιρέτησε  την εκδήλωση και συγχάρηκε τους μαθητές για την επίδοση τους και τους εκπαιδευτικούς για την σημαντική τους προσφορά στην «παιδεία» και μόρφωση των νέων μας  και απένειμε τα βραβεία-υποτροφίες  στους τέσσερις πρώτους μαθητές,  ο  δε  Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής κ. Γεώργιος Φτάκας    ,  απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό με ιδιαίτερη  αναφορά  στην έκθεση που έχει στηθεί και λειτουργεί από  το 2013 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιανής με προσωπικά αντικείμενα του   Ευεργέτη.
   
Παραβρέθηκαν εκτός των παραπάνω μεταξύ άλλων  και τίμησαν με την παρουσία τους ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Κάτανας  ,  το μέλος της Δ. Κ. Αιανής κ. Χολέβα Ράνια , ο πρώην Πρόεδρος Αιανής κ. Μαυροδήμος Στέργιος  , οι πρώην Δήμαρχοι Αιανής κ.κ. Βαβλιάρας Στέργιος και Βαβλιάρας Στέφανος , ο Γυμνασιάρχης κ. Παπάς Μιχάλης  ,  ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Τζάμος Βασίλης ,  η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων μαθητών του Γυμνασίου Αιανής  κ. Ράπου Σούλα. Όλοι οι παραπάνω, μαζί με τον παπά-Στέφανο  απένειμαν τα βραβεία-υποτροφίες  στους υπόλοιπους δώδεκα μαθητές . Την εκδήλωση  , που έκλεισε η παιδική χορωδία του πολιτιστικού Συλλόγου Αιανής,  παρακολούθησαν περίπου εκατόν πενήντα άτομα , που καταχειροκρότησαν τους μαθητές που βραβεύτηκαν .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.