Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. Ομίλου ΔΕΗ: «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς»Άλλοι μπορούν να το πουν ότι στην ίδια μασχάλη δεν χωρούν πολλά καρπούζια.

Επιχείρηση ΔΕΗ με πολλαπλούς ρόλους:

Εισηγμένη με μετόχους που αναμένουν κέρδη.

Κοινωνία που  στις αβάστακτα δύσκολες εποχές με χιλιάδες συνανθρώπους μας να στερούνται το ηλεκτρικό ρεύμα να  περιμένουν εναγωνίως λύση καθοριστική για την ζωή τους.

Κυβέρνηση που κάτω από την γενική κατακραυγή για την εξαθλίωση των συνανθρώπων μας υπόσχεται την αντιμετώπιση του θέματος αλλά ταυτόχρονα ενεργεί και επεξεργάζεται σχέδια αποκρατικοποίησης – ξεπουλήματος – της ΔΕΗ για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς υποτίθεται.

Κυβέρνηση που θέλει ταυτόχρονα να κάνει υποτίθεται επενδυτική πολιτική χρεώνοντας τις βιομηχανίες με τιμές κάτω του κόστους της παραγόμενης ενέργειας.

Όλα αυτά ταυτόχρονα μπορούν να υλοποιηθούν;

Θα μπορούσε κάποιος να κάνει την εξής υπόθεση.

Εάν είχαν υλοποιηθεί τα κυβερνητικά σχέδια του υποτιθέμενου  «ανοίγματος» της αγοράς ενέργειας ( ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, δημιουργία μικρής ΔΕΗ με παραγωγή και πελάτες όπως προβλέπουν 30%, πώληση του 17% της εναπομείνασας  ΔΕΗ ) με την ΔΕΗ να μην μπορεί να παίξει τον ρόλο του τελευταίου καταφυγίου θα μπορούσαν οι φωστήρες πολιτικοί να υποσχεθούν και να υλοποιήσουν τον δεύτερο και κυρίαρχο  ρόλο της που αφορά την κοινωνία;

Από το σημερινό κουβάρι επιθυμιών, υποχρεώσεων και πολιτικών προκύπτει ένα πράγμα.

Η επιβεβαίωση της θέσης μας για μία εταιρεία δυνατή με την σημερινή της νομική μορφή σε μια ανοιχτή ενεργειακή  αγορά χωρίς βίαιες και στοχευμένες ενέργειες σμίκρυνσης της, προς όφελος αεριτζήδων επενδυτών με δυνατότητα να παίξει τον πολύ σημαντικό κοινωνικό της ρόλο.  

Επιτέλους η Κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες τις.
Ας πάψουν να λαϊκίζουν για τόσο σοβαρά προβλήματα.
Ας πάψουν να αντιμετωπίζουν με την λογική του «μπαλώματος» τα καταστροφικά κοινωνικά ζητήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις πολιτικές τους.  
Ας πάψουν να νομίζουν ότι κάνουν κοινωνική πολιτική βάζοντας όλους τους άλλους να πληρώνουν.        

Γραφείο Τύπου
Σ.Π.Μ.Τ.Ε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.