Συνάντηση της Ενωτικής Κίνησης Οικονομολόγων με το Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας



Με το Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, έχοντας την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων για το ενδιαφέρον ζήτημα της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Στην συνάντηση αυτή, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εξήγησαν διεξοδικά τις δράσεις και τους στόχους που έχουν θέσει ως Σύλλογος, όπου είναι τα μέλη του Συλλόγου να αποκτούν την εμπειρία του «επιχειρείν» και της επιχειρηματικότητας, να υπάρχει αλληλεπίδραση και  να συμπληρώνει ο ένας τα κενά του άλλου, να δημιουργήσουν έναν κύκλο επαφών με άτομα και επιχειρήσεις που προοδεύουν στην αγορά και τέλος να μη διστάσουν να δημιουργήσουν ή να βελτιώσουν τη δική τους επιχείρηση.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Κίνησης δεσμεύτηκαν πως μέσα από τη νέα διοίκηση που θα προκύψει στο Οικονομικό Επιμελητήριο, θα  στηρίξουν με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο μπορεί να έχει τους τρόπους και τα μέσα να καθοδηγήσει αυτή την προσπάθεια μέσα από χρήσιμα εργαλεία Συμβουλευτικής, Mentoring και εξειδίκευσης των μελών του σε διάφορες οικονομολογικές ειδικότητες οι οποίες και θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες προς τις δράσεις του Συλλόγου.  Η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι στις προτεραιότητες της Ενωτικής Κίνησης Οικονομολόγων, αφού θα  δημιουργηθεί ένας μόνιμος εκπαιδευτικός μηχανισμός, όπου με την αξιοποίηση ειδικευμένων συναδέλφων οικονομολόγων θα εκπαιδεύει μέσα από ταχύρυθμα προγράμματα κατάρτισης νέους επιχειρηματίας σε βασικές οικονομικές αρχές.

Έτσι, θα μπορούν να προκύπτουν αμοιβαία ωφέλιμα αποτελέσματα μεταξύ οικονομολόγων-επιχειρηματιών, καθώς επίσης και προστιθέμενη αξία που θα προκύπτει μέσω αυτών των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και η οποία θα προσδίδεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Επιπροσθέτως, θα υπάρξει τεχνική υποστήριξη προς τον Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας – μετά από σχετικό αίτημα τους – ώστε να προκύψει – ως Σύλλογος – σε μια νέα νομική οντότητα που θα του δίνει το δικαίωμα σε πιο ευέλικτες και καινοτόμες δράσεις.

Ο Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας έχει ως αφετηρία την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά ως προορισμό την ίδια την κοινωνία, ο Σύλλογος δημιουργήθηκε στους κόλπους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού επιχειρηματικότητας των νέων της περιοχής, γεγονός που χρίζει της στήριξης των φορέων της περιοχής, σε αυτή την ομολογουμένως αξιέπαινη προσπάθεια νέων ανθρώπων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.