Κατάθεση ερώτησης Ραχήλ Μακρή σχετικά με τις οφειλές της Ν.Δ. στη ΔΕΗ“Την ώρα που οι πολίτες βρίσκονται στο σκοτάδι, Ν.Δ και “εκλεκτοί” βιομήχανοι απολαμβάνουν ειδικές ρυθμίσεις”

 «Σε μια εποχή, που οι Έλληνες πολίτες ζουν την τραγωδία των μνημονίων και χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται κυριολεκτικά στο σκοτάδι, λόγω της αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος, δημοσιεύματα φέρουν τη Ν.Δ. να χρωστάει στη ΔΕΗ 560.000 ευρώ, έχοντας μάλιστα απλήρωτες και τις 4 δόσεις του ειδικού τέλους ακινήτων.
Παράλληλα, «εκλεκτοί» βιομήχανοι της κυβέρνησης απολαμβάνουν ειδικές ρυθμίσεις, πληρώνοντας τα μισά χρήματα απ’ αυτά που έπρεπε. Ο τρόπος με τον οποίο το πετυχαίνουν αυτό, δεν είναι άλλος απ’ τον εκβιασμό με θύματα χιλιάδες εργαζομένους και τις οικογένειες τους, αφού απειλούν με μαζικές απολύσεις και λουκέτα στις επιχειρήσεις τους, αν δεν τους ικανοποιήσουν τα «καπρίτσια».
Φτάνει πια, ο εκβιασμός του ελληνικού λαού, η επίθεση στην αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας και ο εμπαιγμός που ευτελίζει το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία.
Η συγκυβέρνηση, δεν είναι εδώ για να προασπίζει τα συμφέροντα ξένων και ντόπιων καιροσκόπων, αλλά για να επιβάλλει την θεσμική προστασία υπέρ του έλληνα πολίτη».
Προκειμένου να αναδειχθούν τα ζητήματα, στα οποία θίγεται το δημόσιο συμφέρον η Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ενέργειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κα Ραχήλ Μακρή, κατέθεσε την υπ΄ αριθμ 4161 / 493 / 22 – 11 – 2013 Ερώτηση – ΑΚΕ.
 Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

 ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ
 Βουλευτής  Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ –  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής    
ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς: Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
    Οικονομικών
             Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

ΘΕΜΑ: «Μέλος του κινήματος «δεν πληρώνω» η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ;»
    
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού  Hotdoc (τεύχος 40Β, 21 Νοεμβρίου 2013),  άρθρο «ΝΔ: Να πληρώνουν τα κορόιδα χαράτσι και ΔΕΗ όχι εμείς», το κυβερνόν κόμμα, το οποίο «φροντίζει» για την σωτηρία της Χώρας καταστρέφοντας τον μέσο Έλληνα πολίτη, οφείλει στην ΔΕΗ το ποσό των 566.516 ευρώ !!!! Η συγκεκριμένη οφειλή, η οποία περιλαμβάνει τις τέσσερις από τις πέντε δόσεις του έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.),  αφορά το κτίριο της Συγγρού 340 οπού στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος.  
Πέρα από την αποκάλυψη της οφειλής στο Δημοσίευμα αναδεικνύεται πιθανή προνομιακή μεταχείριση της Νέας Δημοκρατίας καθώς αναφέρεται πως έχουν γίνει «παρανόμως» δύο ρυθμίσεις (μία 24 δόσεων για το ποσό των 275.772 € και μία 40 δόσεων για ποσό 365.412 €) για την εξόφληση των οφειλομένων οι οποίες ουσιαστικά ποτέ δεν τηρήθηκαν. Επιπλέον, πάντα με βάση το δημοσίευμα, παρότι έχουν εκδοθεί μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2013 τέσσερις εντολές άμεσης διακοπής του ρεύματος καμία δεν εκτελέστηκε. Η τελευταία (5η μέσα σε 13 μήνες)  εντολή απενεργοποίησης του μετρητή έχει εκδοθεί στις 6 Νοεμβρίου 2013 και μέχρι τη συγγραφή  του άρθρου όπως επισημάνεται ούτε αυτή έχει εκτελεστεί.  
Επιπλέον στο άρθρο, με τίτλο «Δεν πληρώνουν ούτε το ΙΚΑ» του ίδιου τεύχους του περιοδικού, αποκαλύπτεται πως και τα δύο κόμματα της Συγκυβέρνησης, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, χρωστούν εκατομμύρια στο ΙΚΑ για ασφαλιστικές εισφορές. Για τις οφειλές αυτές, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, γίνεται ρύθμιση χρέους, στο ΙΚΑ, η οποία τηρείται μέχρι να εκδοθεί ασφαλιστική ενημερότητα για να μπορέσει να εισπραχθεί η Κρατική Επιχορήγηση. Αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλλει τις υπέρογκες επιχορηγήσεις χωρίς να εισπράττει ασφαλιστικές εισφορές εκατομμυρίων.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται ο κ.κ. Υπουργοί:

1. Αληθεύουν τα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα;
2. Ποιο είναι το ύψος των οφειλών της Νέας Δημοκρατίας προς την ΔΕΗ και ποια περίοδο αφορούν;
3. Αληθεύει ότι έχουν γίνει δύο ρυθμίσεις των οφειλών (μία 24 δόσεων για το ποσό των 275.772 € και μία 40 δόσεων για ποσό 365.412 €) της Νέας Δημοκρατίας προς την ΔΕΗ; Αν ναι, βάσει ποιων διατάξεων ή αποφάσεων;
4. Εάν εγκρίθηκαν, οι προαναφερόμενες, ρυθμίσεις οφειλών από την ΔΕΗ Α.Ε., να κατατεθούν στην Εθνική Αντιπροσωπεία όλες οι σχετικές αποφάσεις, καθώς και τα σχετικά έγραφα των ποσών που έχει αποδώσει η Νέα Δημοκρατία για την αποπληρωμή των ρυθμισμένων οφειλών.
5. Αληθεύει πως έχουν εκδοθεί τέσσερις εντολές απενεργοποίησης του μετρητή ρεύματος του Κτιρίου που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας; Αν ναι έχουν εκτελεστεί και αν όχι για ποιον λόγο;
6. Ποιο είναι το ύψος των οφειλομένων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ προς το ΙΚΑ και ποια περίοδο αφορούν;

Επίσης ζητείται η κατάθεση στην Εθνική αντιπροσωπεία όλων των σχετικών εγγράφων που αφορούν όσα απορρέουν και προκύπτουν από τα παραπάνω ερωτήματα.

Αθήνα, 22/11/2013
Η ερωτώσα Βουλευτής,

Μακρή Ραχήλ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.