Νέες πλατείες πριν το τέλος του χρόνου στην Κοζάνη



Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες ολοκλήρωσης εργασιών σε πλατείας εντός της πόλης της Κοζάνης, ενώ όπως εκτιμούν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να είναι έτοιμες και να δοθούν προς χρήση για τους πολίτες της Κοζάνης.Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης Βαγγέλης Καραπάτσιος: «Πρόκειται για πλατείες που βρίσκονται γύρω από την πόλη της Κοζάνης. οι εργασίες εξελίσσονται γρήγορα και ειδικά οι τρεις πρώτες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνο».

Ειδικότερα, πρόκειται για την πλατεία επί της οδού Μακρυγιάννη (έναντι του ΟΑΕΔ, εκεί όπου τώρα βρίσκεται το Άγαλμα του Ευεργέτη Παπάφη), μια δεύτερη πλατεία επί της Οδού Κακριδή (είναι και αυτή σε διαδικασία ολοκλήρωσης), καθώς επίσης και η πλατεία που είναι στο βάθος και ανατολικά στην Παναγία Φανερωμένη.

Πρόκειται για τα έργα των αναπλάσεων που υλοποιεί το διάστημα αυτό ο Δήμος Κοζάνης, και εντάσσονται στα προγράμματα αναπλάσεων του αστικού ιστού της πόλης και να αλλάξει φυσικά προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των πολιτών, κάθε ηλικίας. Φυσικά των πλατειών θα επωφεληθούν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι.

Όπως σημείωσε ο κ. Καραπάτσιος, προκειται για έργα που έχουν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, σε αρκετές περιπτώσεις οι εργασίες έχουν ολοκληθεί και πάνω από 90%, ενώ αναμένονται τα όργανα και τα παιχνίδια των παιδικών χαρών προκειμένου αυτές να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στις πρώτες αυτές πλατείες ο δήμος θα προχωρήσει στην κατασκευή και των υπολοίπων, ενώ στο σύνολό τους πρόκειται για ανάπλαση, κατασκευή και υλοποίηση περί των δέκα πλατειών στον αστικό ιστό εντός της πόλης της Κοζάνης. Εντός του 2013, σύμφωνα με τον κ. Κααπάτσιο, αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίας αναπλάσεων των πλατειών και περιβάλλοντα χώρου στη Ζ.Ε.Π.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των εργασιών για τι αναπλάσεις πλατειών ανέρχεται στα 120 εκ. ευρώ.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.