Σε κινητοποιήσεις για το πετρέλαιο προσανατολίζονται οι δήμοι της Δυτ. Μακεδονίας



Το θέμα των κινητοποιήσεων για το πετρέλαιο ήγειρε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Μαλούτας τόνισε ότι το θέμα αφορά στο σύνολο των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, γι’ αυτό και θα προτείνει στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας συλλογική αντίδραση, ώστε να ακουστεί η φωνή των Δυτικομακεδόνων.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Δακής τόνισε ότι στηρίζει το αίτημα, αλλά  δεν θα συμμετέχει έμπρακτα σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εχω αρνηθεί έμπρακτα τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία. Αντιλαμβάνεστε ότι η ενδεχόμενη συμμετοχή μου, ως περιφερειάρχη σε διαδικασίες διαμαρτυρίας σημαίνει στην πράξη κατάλυση του κράτους και αυτοκατάργηση της δημοκρατίας. Γι’ αυτό σεβόμενος το θεσμικό αυτό ρόλο, ουδέποτε ως τώρα συμμετείχα. Η ηθική, πολιτική και έμπρακτη στήριξη σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας είναι δεδομένη».

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.