Τι έγραφε για την Καστοριά το National Geographic το 1949Λίγο μετά τον εμφύλιο το γνωστό περιοδικό φωτογράφισε και δημοσίευσε διάφορα μέρη τη Ελλάδος. Εκτός των άλλων επισκέφθηκε και την πόλη της Καστοριάς.

”So Peacefull Seems Kastoria Between Lake and Mountain that No One Would Guess Its Days of Deadly Fear.
 
Communist guerillas lacking a capital undertook a major campaign to capture the city as their base. Driven back to the Albanian border they long remained a threat. Greece’s fur is headquarters here. Not a few New York furriers hail from Kastoria.”
 
Αυτό είναι το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία της Καστοριάς που απεικονίζει τη νότια παραλία και δύο νέες γυναίκες ντυμένες στα κόκκινα.

Διαβάστε το μεταφρασμένο στα ελληνικά κείμενο:

”Τόσο ήσυχη φαίνεται η Καστοριά ανάμεσα στη λίμνη και το βουνό που κανείς δεν θα μαντέψει τις μέρες του θανάσιμου φόβου.
 
Οι κομμουνιστές αντάρτες που στερούνται κεφαλαίου ανέλαβαν μια μεγάλη εκστρατεία για να καταλάβουν την πόλη ως βάση τους.

Οδηγήθηκαν πίσω στα αλβανικά σύνορα, που για αρκετό καιρό εξακολουθούσαν να αποτελούν απειλή.

Η βιομηχανία της Ελλάδoς στη γούνα έχει έδρα εδώ. Δεν είναι λίγοι οι γουναράδες της Νέας Υόρκης που κατάγονται  από την Καστοριά.”

 

Πηγή φωτογραφίας: pierrekosmidis.blogspot.gr

kostarazi24.blogspot.gr

το είδαμε στο fouit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.