ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εμπαίζει τον ελληνικό λαό με τα δήθεν νέα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσηςΚοινή δήλωση Θανάση Πετράκου και Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνων του Τμήματος Ενέργειας της Κ.Ο., για τη διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και αύξηση του ποσού επιδότησης

Στην κοινωνικά ανάλγητη και χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος πολιτική τους επιμένουν οι υποτακτικοί της τρόικας στο ζήτημα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ περιπαίζουν τον ελληνικό λαό με δήθεν νέα κριτήρια χορήγησης του σχετικού επιδόματος.

Η κυβέρνηση εμμένει στον παραλογισμό της επί του ζητήματος, που καταλήγει να είναι εμμονή στο έγκλημα. Έχουμε να κάνουμε με πρωτογενές πλεόνασμα υποκρισίας και κοινωνικής καταστροφής.

Είναι αδιανόητο στην Γερμανία η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να κυμαίνεται περίπου στα 0,90¤ το λίτρο  και στην εξαθλιωμένη Ελλάδα στα 1,35 ευρώ! Πρόκειται για παραλογισμό ,αθλιότητα και διαπραγματευτική ανικανότητα.

Η μόνη λύση είναι η κατάργηση της αύξησης του ΕΦΚ και η επιστροφή του στα προηγούμενα επίπεδα. Συγκεκριμένα, απαιτείται να γίνει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο επίπεδο του Μαρτίου του 2011, δηλαδή στα 0,21 ¤ στο 1 λίτρο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει ουσιαστική μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και να διαμορφωθεί στα 0,90 ¤ περίπου το λίτρο από το 1,30 ¤ που είναι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τα δήθεν νέα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Πρέπει να διευρυνθούν ριζικά και να καλύπτουν όλες τις μορφές θέρμανσης, να υπάρξει σημαντική αύξηση του επιδόματος και τουλάχιστον το 50% αυτού να χορηγείται προκαταβολικά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.