Ένα ακόμη βιβλίο του Γιάννη Βαρβαρούση για την Βλάστη

Τελικά έχουν δίκαιο οι Βλατσιώτες να είναι υπερήφανοι για το χωριό τους και να διακηρύσσουν την περηφάνια τους σε κάθε ευκαιρία. Αν πάρει κανείς στα χέρια του το τελευταίο φωτογραφικό λεύκωμα του Γιάννη Βαρβαρούση «ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΛΑΣΤΗ» και το φυλλομετρήσει, θα συμφωνήσει με του λόγου το αληθές.

Βλατσιώτες σκορπισμένοι σε κάθε μέρος της γης τους τρεις τελευταίους αιώνες. Στις χώρες της Ευρώπης, στην Κωνσταντινούπολη, στην Αφρική, στην Αμερική. Έμποροι, επιστήμονες, αξιωματικοί, υπουργοί, πρωθυπουργοί. «Ευλογημένη» φτώχια που έδιωξες τα παιδιά σου από την γενέθλια γη και τάστειλες να αναδειχθούν στα πέρατα της οικουμένης, όπου δοξάστηκαν και από όπου δόξασαν την πατρίδα τους. Ποιους να επισημάνει κανείς και ποιους να αφήσει απ’ έξω. Την έκπληξη που συναντά ο αναγνώστης στην μία σελίδα του λευκώματος την διαδέχεται ο θαυμασμός που γεννιέται στην άλλη.

Δεν κουράζει ο ακούραστος ο Γ. Βαρβαρούσης. Δεν γράφει βιβλίο. Με τις φωτογραφίες δίνει την ευχαρίστηση και με τις «λεζάντες» τις απαραίτητες πληροφορίες. Για τον καθένα παραθέτει μια γενεαλογία αξιοθαύμαστη και αξιόπιστη. Αθεράπευτα ερωτευμένος με τον τόπο του παίρνει ζωή από το δοξασμένο παρελθόν, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στο χτίσιμο του παρόντος. Του πρέπουν συγχαρητήρια.

Ιω. Φ. Κούσης
e-ptolemeos.gr

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.