Ενοριακό Παντοπωλείο Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σιάτιστας



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Οκτώβριος 2013

Αγαπητοί μας ενορίτες,

Η οικονομική κρίση συνεχίζεται αμείλικτα στην ελλαδική κοινωνία. Ο χειμώνας είναι μπροστά μας. Για κάποιες οικογένειες η οικονομική κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη μέχρι και αφόρητη. Δεν είναι ούτε ο καιρός ούτε η θέση να αναλύσουμε τα αίτια. Είναι ώρα να απαλύνουμε, όσο μπορούμε, αυτή την κατάσταση.

Το Φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας του Αγίου Νικολάου δραστηριοποιείται από χρόνια, βοηθώντας ανθρώπους και οικογένειες που πάσχουν ποικιλοτρόπως.

Από τις αρχές του 2012 ξεκίνησε μία πανενοριακή προσπάθεια, για την αντιμετώπιση της προκείμενης οικονομικής δυσπραγίας. Με τη σύμφωνη γνώμη των καταστηματαρχών στην περιοχή της Γεράνειας, τοποθετήθηκαν κάποια κιβώτια – καρότσια στα σουπερμάρκετ, με σκοπό να συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη οικιακής χρήσεως. Ό, τι συγκεντρώνεται, προσφέρεται δωρεάν στις άπορες οικογένειες.

Η αλληλοβοήθεια είναι πρωταρχική και βασική θέση του χριστιανισμού. Ο απόστολος Παύλος απευθυνόμενος στους χριστιανούς της Γαλατίας λέει τα εξής: «αλλήλων τα βάρη βαστάζετε και ούτως αναπληρώσατε τον νόμον του Χριστού». (Γαλ. Στ΄ 2)  Βοηθείστε ο ένας τον άλλο, αυτό είναι εκπλήρωση του νόμου του Χριστού.

Επειδή είναι αδύνατο να γνωρίζουμε όλους εκείνους που υποφέρουν, παρακαλούμε όλους τους ενορίτες, να ενημερώνουν την Επιτροπή του Φιλοπτώχου Ταμείου της ενορίας μας, με σκοπό να τους συνδράμουμε, όσο μπορούμε περισσότερο.

Θα ήταν αδικία να μην επαινέσουμε την προθυμία των ενοριτών, οι οποίοι με εν Χριστώ φιλάνθρωπα αισθήματα πλαισίωσαν αυτή την προσπάθεια. Να ευλογεί ο πανάγαθος Θεός τις οικογένειές τους.

Για να ενημερώνεστε και να χαίρεστε το έργο που γίνεται, σας πληροφορούμε ότι από την αρχή, από 23 Ιανουαρίου 2012 μέχρι 23 Σεπτεμβρίου 2013, μοιράσθηκαν 3.440 κιλά ειδών διατροφής. Αναλυτικά: 2.880 κιλά τρόφιμα, 476 κιλά φρούτα και λαχανικά και 84 κιλά κρεατικά  και ψάρια.

Ας δοξάσουμε τον Θεό γι’ αυτές τις ευλογίες, και να μην ξεχνούμε πως:

Το φιλότιμο του έλληνα δεν πέθανε. Η αγάπη στους διπλανούς συνεχίζει να υπάρχει. Η αρετή της ελεημοσύνης έχει ακόμη τη θέση της στις καρδιές μας.

Το σύνθημά μας είναι:

«Οι πολλοί μπορούν να βοηθήσουν τους λίγους»

Επιτροπή Φιλοπτώχου Ταμείου

Ενορίας Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

tovoion.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.