Συναντήσεις Ρ. Μακρή με εκπροσώπους της Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης του νομού και με εργαζομένους του ΕΚΑΒ Κοζάνης



Με τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν. Κοζάνης κ. κ. Ιωάννη Γκαμπούρα και Κοσμά Σαβιλωτίδη καθώς και με την περιφερειακή Διευθύντρια εκπαίδευσης  Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασιλική Γκόντζα συναντήθηκε η  Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή, συνοδευόμενη από το μέλος της συντονιστικής των ΑΝΕΛ Κοζάνης  και εκπαιδευτικό κ. Χρήστο Κυριακόπουλο προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων του νομού  εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Όσον αφορά την  πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο διευθυντής ανέφερε ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι  απαιτούμενες εργασίες συντήρησης στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της περιοχής ,   βάση των αιτημάτων των διευθυντών.  Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας είναι καλυμμένα τόσο από βιβλία όσο και από εκπαιδευτικούς. Για φέτος αναστέλλεται και η μεταφορά των μαθητών από τον Πολύμυλο στον Άγιο Δημήτριο.

Στο 50% των δημοτικών σχολείων διδάσκονται αναμορφωμένα προγράμματα  εκπαίδευσης, από την Α’ Δημοτικού που περιλαμβάνουν διδασκαλία μαθημάτων όπως η  θεατρική αγωγή, τα καλλιτεχνικά, η Αγγλική γλώσσα και η πληροφορική.

Όσον αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με την ενημέρωση από τον διευθυντή η  κατάσταση στα σχολεία και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ν. Κοζάνης θεωρείται ικανοποιητική.

Σύμφωνα με την πεποίθηση των διευθυντών η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει κανονικά.

Στην συνάντηση με την  περιφερειακή Διευθύντρια εκπαίδευσης  Δυτικής Μακεδονίας, η κ. Γκόντζα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα που προέκυψαν από τις καταργήσεις  των ειδικοτήτων στα  ΕΠΑΛ καθώς και στους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι καθηγητές δέχτηκαν μια απαράδεκτη επίθεση μεταξύ άλλων και στο θέμα  των επίορκων ενώ στην πράξη αποδείχτηκε ότι από τους 150.000 <<επίορκους>> τους οποίους ανέφερε η ηγεσία του Υπουργείου μόνο 200 εκπαιδευτικοί απολύθηκαν  .    

Στην συνέχεια η κ. Μακρή συνοδευόμενη από τον πολιτευτή Γρεβενών κ. Μανώλη Πετρόπουλο  επισκέφθηκε  το ΕΚΑΒ Κοζάνης.  Συνομίλησε  με τους εργαζομένους, οι οποίοι την ενημέρωσαν ότι έχει τοποθετηθεί αναβαθμισμένο τηλεφωνικό κέντρο για  την Πόλη της Κοζάνης και της  Πτολεμαϊδας, ενώ επίκειται να προστεθεί  η Καστοριά, η Φλώρινα και τα Γρεβενά.

Για την εξυπηρέτηση του Βοίου θεωρούν ότι θα πρέπει να  τοποθετηθούν διασώστες  είτε  στο κέντρο Υγείας Τσοτυλίου, είτε στης  Σιάτιστας, ώστε να μπορέσουν να  καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, ενώ  ζήτησαν την παρέμβαση της Βουλευτού ώστε να ενημερωθούν για το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης στο νέο κτίριο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Για το θέμα αυτό η κ. Μακρή θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο  Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.