Η Φαύστα του Μποστ την Παρασκευή 2 Αυγούστου στη ΣιάτισταΜια σπουδαία θεατρική παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι του Δήμου Βοΐου στη Σιάτιστα, την Παρασκευή 2 Αυγούστου, ώρα 9.00 μ.μ. στο προαύλιο του Γυμνασίου Λυκείου «Γ. Παπαγεωργίου».

Πρόκειται για τη θρυλική «Φαύστα» του Μποστ, που θα παρουσιάσει το Θεσσαλικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου.

Η επιλογή του έργου δεν είναι τυχαία. Ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ) ήταν στενός φίλος, συνεργάτης και συνοδοιπόρος του Κώστα Τσιάνου αλλά και ιδρυτικό μέλος του θρυλικού Θεσσαλικού Θεάτρου, που άνοιξε το δρόμο στα ΔΗΠΕΘΕ όλης της χώρας.

Η «Φαύστα» είναι ένα ιδιόμορφο έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, που γράφτηκε το 1962 και έγινε τόσο αγαπητό που κέρδισε τον τίτλο του κλασικού στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Η σάτιρα του έργου στοχεύει στο μικροαστό Έλληνα, τον καθωσπρεπισμό, τη ημιμάθεια, το νεοπλουτισμό, την ξενομανία, καθώς και την ελληνική πολιτική ζωή.

Ο Κώστας Τσιάνος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεσσαλικού θεάτρου, σημειώνει: «Ο Μποστ είναι μια μοναδική περίπτωση στο ελληνικό θέατρο. Τόσο μοναδική που μοιάζει μεταμοντέρνος ίσως και πριν το μεταμοντερνισμό. Τόσο στην μορφή, όσο και στο περιεχόμενο των θεατρικών του έργων εμφανίζει μεγάλη πρωτοτυπία και αυθεντικότητα -αν και στην περίπτωση του Μποστ είναι τόσο ενωμένα αυτά τα δύο, που το ένα καθορίζει το άλλο».

Λίγα λόγια για το έργο :
Η Φαύστα και ο σύζυγός της έχασαν την κόρη τους που πνίγηκε στη θάλασσα. Μετά από χρόνια, ο μπαμπάς έπιασε ένα μεγάλο ψάρι. Αυτό είχε στην κοιλιά του το κοριτσάκι, που είχε πια μεγαλώσει. Είχε κάποια προβλήματα κοινωνικής προσαρμογής, αλλά από την άλλη είχε γνωρίσει τον κόσμο. Είχε πολλές ιστορίες να διηγηθεί στους γονείς της, για τον κόσμο. Κι ενώ η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει το χαρμόσυνο γεγονός…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία : Κώστας Τσιάνος
Μουσική επιμέλεια : Σπύρος Καβαλιεράτος
Σκηνικά : Θάνος Καρώνης
Τις ενδυμασίες, τους φωτισμούς, το σχεδιασμό της αφίσας και του προγράμματος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.