Πέρασε με 153 «ναι» το πολυνομοσχέδιο – «Οχι» Κουκουλόπουλου για τη Δημοτική Αστυνομία

Με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής. Ολα τα επίμαχα άρθρα πέρασαν με 153 ψήφους, εκτός από εκείνο που αφορά τη Δημοτική Αστυνομία και δεν το ψήφισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρης Κουκουλόπουλος.

Απών από τη διαδικασία ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης που σήμερα έχασε τη μητέρα του.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τα μέτρα που επί της ουσίας επέβαλε η Τρόικα προκειμένου να εκταμιεύσει την επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης είχε αίσιο τέλος, παρά τις αντιδράσεις, τις αντεγκλήσεις και τις, ακόμα και ενδοκυβερνητικές, κόντρες που σημειώθηκαν στα βουλευτικά έδρανα κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο. Μιας συζήτησης που ανάγκασε τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο να δηλώσει πως «αν δεν το ψηφίσουν θα πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο»

Για να φτάσουμε στην ψήφιση όλων των επίμαχων διατάξεων χρειάστηκε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να κινητοποιήσουν όλο τον κομματικό μηχανισμό τους και να εντατικοποιήσουν τις πιέσεις προκειμένου να μην χαθεί καμία ψήφος. Στο πλαίσιο αυτό ο Νίκος Σηφουνάκης βγήκε από το νοσοκομείο μόνο και μόνο για να ψηφίσει.

Ετσι, η μοναδική απώλεια ήταν η ψήφος του Πάρη Κουκουλόπουλου για το άρθρο που αφορά τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ η πίεση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για ονομαστική ψηφοφορία των επίμαχων διατάξεων δεν είχε αποτέλεσμα. Να θυμίσουμε πως η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τα εξής άρθρα:

    Το άρθρο 74 που δίνει ασυλία για αστικές υποθέσεις στα μέλη του ΤΧΣ. Για το εν λόγω άρθρο είχαν εκφράσει ενστάσεις βουλευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίες κάμφθηκαν όταν διορθώθηκε και αποσύρθηκε ασυλία και για ποινικές υποθέσεις. Υπο αυτά τα δεδομένα αναμένεται να μην επιφέρει τριγμούς
    Το άρθρο 76 που βάζει παρατηρητήριο – επιτροπεία – στους Δήμους. Αντίθετη είναι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που ζητά να αποσυρθεί
    Τα άρθρα 77 και 78 για τους προϋπολογισμούς Δήμων και Περιφερειών που συνδυάζονται με το προηγούμενο άρθρο
    Τα άρθρα 80, 81 και 82 που βάζουν σε διαθεσιμότητα σχολικούς φύλακες, Δημοτικούς αστυνόμους και εκπαιδευτικούς. Επιμέρους ενστάσεις έχουν εκφραστεί από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι ενστάσεις της ΝΔ κάμφθηκαν από την βελτίωση που εξαιρεί από πιθανές απολύσεις και τους τρίτεκνους
    Τα άρθρα 90 και 91 τα γενικά άρθρα για την κινητικότητα και την διαθεσιμότητα
    Το άρθρο 93 που καταργεί τις ειδικότητες οδηγών και τεχνικών της διεύθυνσης κρατικών αυτοκινήτων (50 υπάλληλοι)
    Το άρθρο 103 για τον κατώτατο μισθό
    Το άρθρο 105 για τροποποιήσεις στον Κώδικα πολιτικής δικονομίας
    Το άρθρο 106 που βάζει καταληκτική ημερομηνία την 1.12.2013 για την εκδίκαση των αγωγών 6.000 συμβασιούχων που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές.

iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.