Λαρισαίος με εξώδικο στους Πρωταγωνιστές ζητά αγωγή 1 εκατομμυρίου ευρώ! – Δείτε τι έγινε…Εξώδικο στον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη έστειλε Λαρισαίος δικηγόρος, ζητώντας του να αποκαταστήσει την ιστορική… αξιοπρέπεια των Σαρακατσαναίων, σύμφωνα με όσα γράφει το περιοδικό TV BOX.

Μάλιστα, αν αυτό δεν γίνει, όπως γράφει στην επιστολή του ο κ. Στέλιος Σούρλας, θα προχωρήσει σε αγωγή, στην οποία θα ζητάει 1 εκ. ευρώ, ποσό που «θα εκχωρηθεί στην Πανελλήνια ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων».

Ο κ. Σούρλας αναφέρει στο εξώδικο: «Κατά τη διάρκεια της εκπομπής Πρωταγωνιστές (στις 19 Μαΐου), φιλοξενήθηκε ο καθηγητής κ. Γραμματικάκης, ο οποίος σε μία ατυχή αναφορά του αποκάλεσε τους Σαρακατσαναίους ως «αβλαβείς βοσκούς», οι οποίοι μάλιστα «δεν εγνώριζαν καθόλου εάν υπήρχε το 1897 ελληνοτουρκικός πόλεμος», θίγοντας τοιουτοτρόπως βάναυσα το πατριωτικό τους συναίσθημα, καθότι εννόησε ότι ήσαν αμέτοχοι κατά τη διάρκεια του πολέμου αυτού και κατ’ επέκταση στην προσπάθεια του Γένους να απελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό».

to-mati.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.