Πρόγραμμα εορτασμού της Ιεράς μονής Άγιου Ιωάννη Βαζελώνος 2013ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ «ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ & ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ» ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΣΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Η μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, υπήρξε η αρχαιότερη στον Πόντο, Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή μονή. Χτίστηκε κατά την παράδοση, στα 270 μ.χ.. Από το 1970, το Σωματείο «Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, με την συμπαράσταση, των πιστών άρχισε το έργο, της ανιστορήσεως της μονής, στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης.

Τον Ιούλιο 2009, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου, την εθελοντική προσφορά εργασίας κατοίκων της περιοχής, την οικονομική ενίσχυση των τοπικών φορέων,καθώς και πιστών, από όλη την Ελλάδα, άρχισαν οι εργασίες συντηρήσεως του Ιερού Ναού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατ’ αρχάς, τα σοβαρά προβλήματα εισροών νερού από την σκεπή και στην συνέχεια, για τον εξωραϊσμό αυτού, ενώ από τον Μάρτιο του 2011, άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης κελίων στον 2ο όροφο του κτιρίου, για την εγκατοίκηση μοναχών.

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ (23 και 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013)ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ,(ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΤΑΛΕΙΑΣ ΜΟΝΑΧΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΖΕΛΩΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
(Παραμονή)
07:30 μ.μ. Υποδοχή Λειψάνων Αγίου Σωφρονίου Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, υπό Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλου

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
(Εορτασμός Γενέθλιου Τιμίου Προδρόμου)
07:00 – 10:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
10:30 π.μ. Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Τιμίου Προδρόμου και Λειψάνων Αγίου Σωφρονίου
11:00 π.μ. Χορευτικές εκδηλώσεις
07:00 μ.μ. Παράκληση Τιμίου Προδρόμου & Βαπτιστή Αγίου Ιωάννη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.