Ξεκινά το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» – Στους 72.000 οι δικαιούχοιΣτα πέντε εκατ. ευρώ ανέρχεται το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» 2013-2014, που θα αφορά 72.000 δικαιούχους και θα τεθεί σε εφαρμογή τον ερχόμενο Ιούλιο.

Το πρόγραμμα, που θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του… 2014, θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ). Ειδικότερα θα αναπτυχθεί σε δυο χρονικές περιόδους, η πρώτη από τον Ιούλιο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και η δεύτερη από τον Φεβρουάριο του 2014 έως τις 31 Μαΐου 2014.

«Το Πρόγραμμα Τουρισμός για όλους για την περίοδο 2013-2014 απευθύνεται στις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες», δήλωσε κατά την ανακοίνωσή του την Πέμπτη η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, προσθέτοντας ότι «πέρα από τη σημαντική κοινωνική του διάσταση, στοχεύει και στην ενδυνάμωση της εσωτερικής τουριστικής κίνησης».

Μέσω του προγράμματος, επιδοτείται η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων, τα οποία ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων.

Τα εισοδηματικά όρια υπαγωγής στο Πρόγραμμα διαμορφώνονται ως εξής:

Σε 16.000 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, στις 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί) και 35.000 ευρώ για πολύτεκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί). Για τα άτομα της Τρίτης ηλικίας δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Στόχος του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους» 2013-2014 είναι η παροχή διακοπών χαμηλού κόστους σε ευαίσθητες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, η βελτίωση της πληρότητας των τουριστικών καταλυμάτων σε μια ευρύτερη χρονική περίοδο και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στην παρούσα φάση της οικονομικής ύφεσης.

Η χορήγηση των δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού εξαήμερων διακοπών, θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕΠ.

Θα εκδοθούν 62.000 συνολικά ατομικά δελτία, που θα αφορούν εργαζόμενους. Επίσης θα χορηγηθούν άλλα 10.000 ατομικά δελτία που θα απευθύνονται σε συνταξιούχους λόγω γήρατος ή αναπηρίας ανεξαρτήτως εισοδήματος. Το σχετικό πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου 2013.

Πληροφορίες σχετικά με τα συνεργαζόμενα καταλύματα και οδηγίες προς τους δικαιούχους υπάρχουν στο site του ΕΟΤ www.eot.gr

vatolakkiotis.blogspot.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.