Ανοίγει τις πύλες της η 38η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς



Με την συμμετοχή 160  εκθετών από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γερμανία, τη Δανία, την Φινλανδία, την Ουγγαρία, την Τουρκία, την Αμερική, την Πολωνία, την Ισπανία, τη  Ρωσία και τον Καναδάανοίγει αύριο Πέμπτη τις πύλες της η 38η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς στο  νέο Διεθνές ΕκθεσιακόΚέντρο Καστοριάς.

Στα εγκαίνια  της έκθεσης που  πραγματοποιούνται αύριο  στις 10:30το πρωί την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς.

Σύμφωνα  με στοιχεία που έδωσε ενόψει της έκθεσης ο  Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»,δυναμική ανάπτυξηςεπιδεικνύει η αγορά γουνοποιίας, οπλέον εξωστρεφής και ανταγωνιστικός κλάδος της οικονομίας– όπως αποδεικνύεται– στην περίοδο της κρίσης,με προοπτικές να δημιουργήσεινέες θέσεις εργασίαςμέσω των επενδύσεωνπου γίνονται σε εκτροφεία τα οποία μάλιστα σχεδιάζεται να διπλασιαστούν, εκτοξεύοντας την παραγωγή προϊόντων γούναςπάνω από τα 450 – 500 εκατομμύρια ευρώ,στα οποία κυμαίνεται  τα τελευταία χρόνια.

Οι  πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις αναφέρονται σε διπλασιασμό των πωλήσεων του κλάδουπάνω από ένα δις ευρώ σε βάθος πενταετίας.

Η παραγωγή σχεδόν στο σύνολό της επικεντρώνεται στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίαςκαι συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες  Καστοριάς και Κοζάνης (περίπου 98%), όπου η τέχνη της κατεργασίας δερμάτων έχει ιστορία από τον 13ο αιώνα.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.