Π. Κουκουλόπουλος: «Η ΟΛΜΕ πρέπει να αποφύγει πάση θυσία την απεργία μες τις εξετάσεις»



«Η ΟΛΜΕ πρέπει να αποφύγει πάση θυσία την απεργία μες τις εξετάσεις. Πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε την αγωνία των παιδιών, και των οικογενειών τους, που προετοιμάστηκαν επί χρόνια για να διεκδικήσουν μέσω των εξετάσεων, την είσοδο τους σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
    
Σε ό,τι αφορά τα επίμαχα ζητήματα εξ αιτίας των οποίων αντιδρά η ΟΛΜΕ, πιστεύω πως θα πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε έτσι ώστε να γίνει ένας ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος για να λυθούν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το χώρο της εκπαίδευσης. Χωρίς όμως απειλές απεργιών και μάλιστα σε κρίσιμες και ευαίσθητες περιόδους για τα παιδιά, όπως είναι αυτή των εξετάσεων».
    
Αυτά τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος,  απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο της απεργιακής κινητοποίησης της ΟΛΜΕ την περίοδο των εξετάσεων.
    
Ο κ. Κουκουλόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει και το θετικό κλίμα που φαίνεται να διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα για τη χώρα μας, όπως προκύπτει από τις διάφορες εκτιμήσεις των ξένων, και υπογράμμισε ότι αυτό οφείλεται εν πολλοίς στο ότι επετεύχθησαν οι τρεις βασικοί στόχοι που είχαν τεθεί στις 12 Φεβρουαρίου του 2012.

«Αναφέρομαι στη μείωση του χρέους, την εξυγίανση των τραπεζών υπέρ του γενικού συμφέροντος και τον πλεονασματικό προϋπολογισμό.  Από τη στιγμή που οι 3 αυτοί στόχοι έχουν επιτευχθεί, βρισκόμαστε πλέον σε μια νέα αφετηρία, κάτι που μας επιτρέπει να βλέπουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Φυσικά ο κ. Κουκουλόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πραγματική οικονομία επισημαίνοντας ότι «για να υπάρξει η οποιαδήποτε βελτίωση στην πραγματική οικονομία θα έπρεπε να είχαν εκπληρωθεί οι τρεις παραπάνω στόχοι. Τώρα πλέον μπορούμε να μιλήσουμε διαφορετικά και να επιλύσουμε μια σειρά προβλήματα δίνοντας ώθηση και στην πραγματική μας οικονομία.

Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε για τον τουρισμό φέτος, ένα σημαντικότατο κομμάτι της εθνικής μας οικονομίας, μας κάνουν να αισιοδοξούμε, αλλά δεν πρέπει και να εφησυχάσουμε.

Πρέπει να γίνουν πολλά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί, η οποία θα προκύψει πλέον επειδή εμείς με τις αποφάσεις και τις ενέργειες μας, δημιουργήσαμε τις απαραίτητες και κατάλληλες προϋποθέσεις για να υπάρξουν νέες ευκαιρίες».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.