Το ελληνικό προϊόν θα έχει την τιμητική του στην έκθεση «Εορδαία 2013»Από τον Χρόνο

Στις 6 Ιουνίου θα ανοίξει φέτος τις πύλες της η 5η Εμπορική Εκθεση «Εορδαία 2013», ενώ η διάρκειά της θα είναι αυξημένη κατά μια ημέρα.

Στη διοργάνωση αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο δημαρχείο Εορδαίας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητήριου Ιάκωβος Παντελίδης και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος.

Οπως τόνισε ο κ. Καλαϊτζόπουλος «πρόκειται για μια διοργάνωση που κάθε χρόνο σημειώνει αυξανόμενη επιτυχία και θα τη συνεχίσουμε σε πείσμα των καιρών», ενώ αναφέρθηκε στη συμβολή Περιφέρειας, Δήμου Εορδαίας και Επιμελητηρίου στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών. «Φέτος θα δώσουμε έμφαση στο «ελληνικό προϊόν και θα έχουμε συγκεκριμένο σημείο που θα εκτίθενται αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα» είπε ο κ. Καλαϊτζόπουλος και απηύθυνε κάλεσμα στους παραγωγούς.

Σε ένα σημαντικό εγχείρημα που ξεκίνησε πριν απο πέντε χρόνια κι έχει γίνει θεσμός  αναφέρθηκε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, δίνοντας έμφαση στο ρόλο που έχει ο ιδιωτικός τομέας να τραβήξει μπροστά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Σε ότι αφορά στο θέμα μιας μόνιμης εγκατάστασης που μπορεί να στεγάσει την έκθεση και άλλες παράλληλες δράσεις όλο το χρόνο, η κ. Βρυζίδου είπε πως «ήδη μελετάμε να γίνει κάτι πιο μόνιμο και έχουμε βάλει τις βάσεις».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης τόνισε πως πρόκειται πλέον για ένα θεσμό που δείχνει το δυναμισμό της τοπικής κοινωνίας και των ανθρώπων που μπαίνουν μπροστά. «Εμείς ως περιφέρεια κάνουμε το αυτονόητο και συμμετέχουμε με ένα ικανό ποσό απο τα κονδύλια που διαθέτουμε για τη χρηματοδότηση της έκθεσης» είπε ο κ. Σόκουτης χαρακτηριστικά.

Στο θέμα της δημιουργίας ενός μόνιμου χώρου που θα στεγάζει ανάλογα γεγονότα, αλλά και στο ρόλο που πρέπει να αναλάβει η ΔΕΗ και η ανάδοχος εταιρεία της νέας μονάδας της Πτολεμαϊδας,  αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιάκωβος Παντελίδης.

Τέλος τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επανέλαβε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.