Δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας Κοζάνης για το περιβάλλον



Η Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης στοχεύοντας αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος αλλά και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, συνεχίζει να πραγματοποιεί μία σειρά δράσεων για τον σκοπό αυτό.

Πιο συγκεκριμένα:

1.  Εγκαταλελειμμένα οχήματα

Συνεχίζεται ο χαρακτηρισμός των εγκαταλελειμμένων οχημάτων σε όλο το εύρος του Δήμου Κοζάνης. Παρακαλούνται οι κάτοχοι τέτοιων οχημάτων για την άμεση απομάκρυνσή τους από κοινόχρηστους χώρους. Σημειώνεται ότι εγκαταλελειμμένα θεωρούνται όλα τα οχήματα ακόμη και με πινακίδες τα οποία είναι σε ακινησία. Οι κάτοχοί τους οφείλουν να τα διατηρούν εντός ιδιωτικών χώρων.

2. Εγκαταλελειμμένα Οικόπεδα

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, αρχής γενομένης από 1η Μαΐου, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες του Δήμου Κοζάνης για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.

3. Εγκαταλελειμμένα σπίτια

Για την διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων αλλά και την αισθητική αναβάθμιση της πόλης και του περιβάλλοντος, γίνονται προσπάθειες εύρεσης ιδιοκτητών προκειμένου να καθαριστούν και να σφραγιστούν τα εγκαταλελειμμένα σπίτια. Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν τέτοια σπίτια στις γειτονιές τους και τους ιδιοκτήτες, να ενημερώνουν άμεσα την Δημοτική Αστυνομία.

4. Μπαζότοποι – σκουπιδότοποι

Η Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης έχει ήδη ξεκινήσει ελέγχους σε περιοχές που έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους, για την προστασία της δημόσιας υγείας, την αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος, αλλά κυρίως για την ελαχιστοποίηση πρόκλησης πυρκαγιάς.

Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να ενεργοποιηθούν και να ενημερώνουν το κέντρο της υπηρεσίας, όταν διαπιστωθεί κάποια ύποπτη κίνηση, καθώς επίσης να αποφεύγουν να ρυπαίνουν το περιβάλλον πετώντας ανεξέλεγκτα σκουπίδια σε χώρους που απαγορεύεται.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.