Έτοιμη η Κοζάνη να υποδεχτεί την Αποκριά!

Ανοίγει την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου η αυλαία των εκδηλώσεων της Κοζανίτικης Αποκριάς. Ενός εθίμου αυθεντικού που στηρίζεται στην αυτενέργεια και την αυθόρμητη συμμετοχή. Ενός εθίμου που είναι η κινητήρια δύναμη για το ζωντάνεμα της γειτονιάς, τη σύσφιξη των διαπροσωπικών σχέσεων και τελικά η απάντηση και η αντίστασή μας στην παγκόσμια πολιτισμική ομοιομορφία.

Ο Δήμος, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού, συντονίζει και στηρίζει τους πολιτιστικούς συλλόγους των φανών. Στέκεται αρωγός στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν εθελοντικά όλοι οι συμμετέχοντες σε κάθε γειτονιά, καταθέτοντας ψυχή αλλά και εργατοώρες.

Ιδιαίτερα φέτος, στο κλίμα της «κρίσης» σε κάθε επίπεδο, η Κοζανίτικη Αποκριά είναι μια νότα αισιοδοξίας. Οι φανοί θα ζεστάνουν τις καρδιές μας και θα στείλουν το μήνυμα της χαράς: θα ξορκίσουν όπως κάθε χρόνο το κακό και θα υμνήσουν τον ερχομό της άνοιξης, της αναζωογόνησης, της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Το μοναδικό αυτό πολιτιστικό γεγονός έχει και μια ξεχωριστή οικονομική σημασία για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, ως οικονομικό μέγεθος με βαρύνουσα αξία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη κοινωνικο – οικονομική διάσταση.

Από τη φύση της ανατρεπτική, η Κοζανίτικη Αποκριά, μας υπόσχεται και φέτος σάτιρα τόσο της επικαιρότητας όσο και της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, στη μεγαλειώδη παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων το μεσημέρι της Κυριακής της μεγάλης Αποκριάς.

Ακόμη, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για παιδιά και νέους όπως η Παιδική Αποκριά, τα Sourd Games, το πάρτυ νεολαίας και οι παιδικοί χοροί θα δώσουν μοναδικό χρώμα στο δωδεκαήμερο εορτασμό της Αποκριάς.

Η Κοζάνη είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες της, να τους ξεναγήσει στην πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αλλά και να τους χαρίσει μοναδικές στιγμές αυθεντικού γλεντιού  σε μια εποχή που τόσο το έχει ανάγκη.

Δείτε το πρόγραμμα της Κοζανίτικης Αποκριάς 2013 εδώ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.