Ο Π. Κουκουλόπουλος για το Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών Δήμου Δεσκάτης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών Δήμου Δεσκάτης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δεσκάτης Γρεβενών σε έκτακτη συνεδρίαση στις 2-4-2012 τάχθηκε υπέρ της λειτουργίας Κέντρου Κράτησης μεταναστών στην περιοχή. Από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα δημιουργηθεί Κέντρο Κράτησης στην περιοχή.

Με αυτό ως δεδομένο τεχνικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ επισκέφτηκαν την περιοχή και ζητήθηκε από τον Δήμο να υποδείξει τους χώρους προς παραχώρηση για τη δημιουργία του Κέντρου. Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή Μαυροδενδρίου στο Νομό Κοζάνης έχει προκληθεί αναστάτωση και αντιδράσεις των κατοίκων για την πιθανή εγκατάσταση κέντρου κράτησης στην περιοχή τους.

Εφόσον στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχει η διαπιστωμένη αποδοχή της ανάγκης δημιουργίας κέντρου κράτησης στην Δεσκάτη και αφού ο Δήμος, οι φορείς και οι πολίτες εμπράκτως και αποδεδειγμένα ζητούν την εγκατάσταση του κέντρου στην περιοχή, προκαλούνται ερωτηματικά για την κωλυσιεργία και τις φήμες για αλλαγή της απόφασης αρχικής χωροθέτησης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει στην δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στη Δεσκάτη;
2. Ποιό είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα δημιουργίας του Κέντρου Κράτησης στη Δεσκάτη;
16 Ιανουαρίου 2013

Ο ερωτώντες βουλευτές
Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος
Πάρις κουκουλόπουλος

Επιστολή Κουκουλόπουλου προς Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της Δεσκάτης: «Να εντείνουμε τις πιέσεις μας για να δημιουργηθεί το κέντρο υποδοχής της Δεσκάτης».

Προς: Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας
Από: Πάρι Κουκουλόπουλο, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Π.Ε. Κοζάνης.

18 Φεβρουαρίου 2013

Στις 16/1/2013 είχα κάνει την εξής δήλωση: «Εφόσον δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας δεν πρόκειται να γίνει κανένα Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στο Μαυροδένδρι. Αυτή είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η δική μου, ίδια ακριβώς μ΄ αυτή που είχα διατυπώσει και για την περίπτωση της Νεάπολης».
    
Την ίδια μέρα κατέθεσα μαζί με το συνάδελφο Κωνσταντίνο Τριαντάφυλλο ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και προστασίας του πολίτη σχετικά με τη δημιουργία του κέντρου κράτησης στη Δεσκάτη Γρεβενών, για το οποίο υπάρχει η βασική και ουσιαστική προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράστηκε μέσω του Δημοτικού της Συμβουλίου.
    
Την απάντηση που λάβαμε στις 11/2/2013 από τον κ. Υπουργό δεν τη θεωρώ αρνητική (σ. σ. την οποία σας επισυνάπτω μαζί με την ερώτηση μου), αλλά θα πρέπει να είμαστε όλοι σε διαρκή εγρήγορση και να εντείνουμε τις πιέσεις μας για τη δημιουργία του κέντρου στη Δεσκάτη.

Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση τόσο του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και της τοπικής Κοινωνίας, προκειμένου όλοι μαζί και με απαραίτητα επιχειρήματα να πείσουμε το Υπουργείο να προχωρήσει στη δημιουργία του Κέντρου της Δεσκάτης, θέτοντας έτσι τέλος στις ανησυχίες που αδικαιολόγητα προκαλεί με την κωλυσιεργία του σε άλλες τοπικές κοινωνίες, όπως αυτή του Μαυροδενδρίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.