Σε δίκη τ. αντιδήμαρχος και μέλη συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων των Καμβουνίων για τις κινητοποιήσεις το Μάρτιο του 2011

Ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης, θα βρεθούν  την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών, ο τ. αντιδήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Γιάννης Τσιτσόπουλος και τα μέλη των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής, Μάρθα Γραμματοπούλου (τ. πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Τρανοβάλτου), Μπαζιώτα Αικατερίνη (τ. πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης) και Σφαλύρα Βασιλική (τ. μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ελάτης).

Σύμφωνα με το επίσημο κατηγορητήριο οι παραπάνω «κατηγορούνται ως υπαίτιοι, του ότι στο 40 χλμ. της Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας στις 17.3.2011 και περί ώρα 12:00 έως 14:10 ενεργώντας με πρόθεση από κοινού μεταξύ τους αλλά και με άγνωστους δράστες, παρεμπόδισαν τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί την οδική συγκοινωνία η οποία προορίζεται για κοινή χρήση και ειδικότερα κατέλαβαν το οδόστρωμα της ανωτέρω διασταύρωσης, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η διέλευση οχημάτων, παρεμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο  την κοινόχρηστη λειτουργία της ανωτέρου οδού στο σημείο της εν λόγω διασταύρωσης».

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ημερών εκείνων -που διαφοροποιείται από το κατηγορητήριο-, οι διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων από 12:00 έως 14:00 ήταν περιοδικές και ολιγόλεπτες. Και ασφαλώς εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι την ημέρα εκείνη πέρασε από το χώρο της διαμαρτυρίας στη διασταύρωση Τριγωνικού και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής που δήλωσε την συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων, παραπέμποντας και σε σχετικό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου!

Πιο συγκεκριμένα είχε αναγραφεί ότι: «Στο δρόμο Κοζάνης – Λάρισας στο ύψος της διασταύρωσης Τριγωνικού βρέθηκαν οι οργισμένοι κάτοικοι των Καμβουνίων –Τρανοβάλτου, Ελάτης, Μικροβάλτου- το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Μαρτίου 2011, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο. Έτσι από 12:00 – 14:00 προέβησαν σε περιοδικές διακοπές της κυκλοφορίας  των οχημάτων, μοιράζοντας ταυτόχρονα ενημερωτικά φυλλάδια για τον αγώνα τους στους διερχόμενους οδηγούς…

Από το σημείο του αποκλεισμού του δρόμου πέρασε -κατευθυνόμενος για Αθήνα- και ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Δακής που εν μέσω των συνθημάτων και των διαμαρτυριών επανέλαβε τις θέσεις που είχε εκφράσει την προηγούμενη ημέρα, παραπέμποντας και στο ψήφισμα συμπαράστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.