Η ΠΑΣΕΒΕ Κοζάνης για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ



Τη στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιβάλει εξοντωτικά και απάνθρωπα μέτρα (υπέρογκη φορολογία, χαράτσια, μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης κλπ) που έχουν οδηγήσει 10δες χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, ανέργων στην εξαθλίωση και στη χρεωκοπία, η ΔΕΗ με τις ευλογίες της κυβέρνησης αποφάσισε και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια που θα αγγίξουν το 23%.

Ιδιαίτερα για τον μικρομαγαζάτορα που ξεροσταλιάζει ώρες ατέλειωτες περιμένοντας να μπει πελάτης στο μαγαζί του, σημαίνει ένα επί πλέον βάρος στα τόσα που τον έχουν φορτώσει.

Την ίδια στιγμή, προκλητικά και ξεδιάντροπα, αποφάσισαν τη μείωση των τιμολογίων για τις μεγάλες βιομηχανίες κατά 22,5%.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η απανθρωπιά της κυβέρνησης που προκειμένου να υπηρετήσει την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων, δεν διστάζει να αφήσει χωρίς τα στοιχειώδη τις λαϊκές οικογένειες και τους μικρούς ΕΒΕ.

Οι όποιες εξαγγελίες για «φτηνό» ρεύμα για τις ευπαθείς ομάδες, είναι στάχτη στα μάτια, όταν με βάση τα στοιχεία της Eurostat για το 2011(!), «κοντά στο όριο της φτώχειας ζει το 31% του πληθυσμού της Ελλάδας».
Δηλαδή όταν 3,5 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας ψωμολυσσάνε, το «φτηνό» ρεύμα θα το δικαιούνται μόνο μερικές χιλιάδες.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Απαιτούμε:
Να πάρουν πίσω, εδώ και τώρα, όλες τις αυξήσεις στα τιμολόγια οικιακής χρήσης.
Να σταματήσουν άμεσα τις διακοπές ρεύματος.
Να καταργηθούν όλα τα “χαράτσια”.
Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης, και στο πετρέλαιο κίνησης για τους μικροεπαγγελματίες αυτοκινητιστές.

Γραμματεία Π.Α.Σ.ΕΒΕ Ν.Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.