Υπό βροχή το έθιμο της λουκανικοφαγίας στο Βελβεντό



Αρκετός ήταν ο κόσμος που επισκέφτηκε χτες τις πλαγιές των Πιερίων στο Βελβεντό, όπου αναβίωσε για άλλη μια φορά το έθιμο της λουκανικοφαγίας. Επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, με ντόπιους πολίτες και επισκέπτες να δίνουν το παρών ανήμερα της εορτής του από νωρίς το πρωί, αφού πρώτα εκκλησιάστηκαν.

Η πρωτοβουλία της αναβίωσης του εθίμου ανήκε και φέτος στην Κοινωνία Πολιτών Βελβεντού. Σ’ ολόκληρη την πλαγιά άναψαν ψησταριές με τις παρέες να ψήνουν λουκάνικα και το κρασί να ρέει άφθονο, αλλά μια δυνατή βροχή που ξέσπασε το μεσημέρι, αναστάτωσε διοργανωτές και εκδρομείς. Ωστόσο, δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν το γλέντι βρίσκοντας καταφύγιο σε παρακείμενα εξωκκλήσια, σε ταβέρνες της περιοχής και σε σπίτια στο Βελβεντό. Μόνο μερικώς η βροχή ανέτρεψε τα σχέδια των επισκεπτών, καθώς δεν μπόρεσαν να επισκεφτούν το φαράγγι του Σκεπασμένου με τους καταρράκτες και να απολαύσουν το υπέροχο φυσικό τοπίο.

Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν ντόπια νόστιμα λουκάνικα από τα βελβεντινά κρεοπωλεία, τοπικά κρασιά από τα τρία επισκέψιμα οινοποιεία και γλυκά, μαρμελάδες, τουλούμπες και σιροπιαστούς κουραμπιέδες και άλλα τοπικά προϊόντα από τα ντόπια καταστήματα, τα ζαχαροπλαστεία και τα εργαστήρια του Βελβεντού.

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.