Κουκουλόπουλος: Η δέσμευση τηρήθηκε όχι μόνο από μένα, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ



Κατανοώ και συμμερίζομαι απολύτως την αγωνία των Δημοτικών Υπαλλήλων για την τύχη των συναδέλφων τους που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Κινητικότητα», αλλά με την τελευταία ανακοίνωση του Συλλόγου τους με αδικούν κατάφορα.
    
Διότι με εγκαλούν για κάτι για το οποίο όχι απλώς δεσμεύτηκα δημοσίως αλλά φρόντισα και να το υλοποιήσω, καθώς η σχετική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει.
    
Τους πληροφορώ, λοιπόν, πως η δέσμευση μου δεν υλοποιήθηκε απλώς από εμένα προσωπικά αλλά έλαβε τον πλέον επίσημο τρόπο απ΄ τον ίδιο τον πολιτικό μου φορέα, το ΠΑΣΟΚ, κλιμάκιο του οποίου με επικεφαλής μάλιστα τον Πρόεδρο του Βαγγέλη Βενιζέλο, επισκέφτηκε τον αρμόδιο Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μια εβδομάδα πριν την ψήφιση της σχετικής διάταξης, πετυχαίνοντας να εξασφαλίσει τα εξής:

1. Να μας γνωστοποιηθεί ο ακριβής αριθμός των κενών θέσεων που υπάρχουν στο δημόσιο, οι οποίες, τελικά, είναι πολλαπλάσιες του αριθμού των υπαλλήλων που μέλλεται να μετακινηθούν (2.500). Για το λόγο αυτό μάλιστα η προκήρυξη των κενών θέσεων θα έχει, ουσιαστικά, τυπικό χαρακτήρα καθώς η ζήτηση υπερκαλύπτει την προσφορά.  

2. Να συγκροτηθεί η αρμόδια Επιτροπή, η οποία συγκέντρωσε τις κενές θέσεις και προχώρησε στην ιεράρχηση τους, ταξινομώντας τες κατά περιοχή, έτσι ώστε να αποσταλούν μέχρι το τέλος Γενάρη στα αρμόδια γραφεία προσωπικού όλων των υπηρεσιών. Στη συνέχεια θα κληθούν οι ευρισκόμενοι σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να επιλέξουν την υπηρεσία στην οποία επιθυμούν να μετακινηθούν, με την τελική επιλογή και κατανομή να γίνεται μέσω του ΑΣΕΠ.  

3. Να διασφαλιστεί η πλήρης αντιστοίχιση μεταξύ κενών θέσεων και μετακινήσεων. Έτσι, θα αποφευχθούν φαινόμενα μετακίνησης υπαλλήλων μακριά απ΄ τον τόπο κατοικίας τους, ενώ υπάρχουν κενές και διαθέσιμες θέσεις εντός της ίδιας πόλης, ή της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας, στη χειρότερη περίπτωση.

Έχοντας εξασφαλίσει τις δεσμεύσεις του Υπουργού για όλα τα παραπάνω, υπερψηφίσαμε τη σχετική διάταξη.
 
Μ΄ αυτό τον τρόπο πιστεύω πως τήρησα στο ακέραιο τη δέσμευση που ανέλαβα απέναντι στους εργαζόμενους, προς τους οποίους υπήρξα απόλυτα ειλικρινής και σαφής, αναδεικνύοντας (σ. σ. στην πρόσφατη συνάντηση μας στο Κοβεντάρειο) όλες τις πτυχές του προγράμματος «Κινητικότητα» και προτείνοντας, μάλιστα,  συγκεκριμένους τρόπους για να υπάρχει η πρωτοβουλία των κινήσεων και των λύσεων στην πλευρά των εργαζομένων.

Οι απόψεις μου δεν έχουν αλλάξει και είμαι στη διάθεση των εργαζομένων για να συνδράμω με κάθε μέσο στο δικό τους αγώνα, που δεν θα ωφελήσει μόνο τους ίδιους αλλά και τους πολίτες, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.