Τι γίνεται με τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Κοζάνης



Η απουσία μετασεισμών μετά τη σεισμική δόνηση τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας ανησύχησε τους σεισμολόγους, οι οποίοι ήταν αρχικά επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη του φαινομένου. Αρχικά το μέγεθος της δόνησης δόθηκε ως 4,2 Ρίχτερ, ενώ στη συνέχεια το Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε 3,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το σεισμολόγο Ιωάννη Τσουτσάνη «ξέρουμε πλέον με σιγουριά ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός και δεν περιμένουμε άλλη εξέλιξη του φαινομένου». Ο κ. Τσουτσάνης τόνισε ότι από καιρό σε καιρό θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες μικροδονήσεις, αλλά δεν χρειάζεται να ληφθεί κανένα μέτρο, ούτε φυσικά να υπάρξει ανησυχία.

Η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση ήρθε από ένα γνωστό στους σεισμολόγους ρήγμα, το οποίο δίνει μικρής έντασης σεισμούς. Oπως επισήμανε ο σεισμολόγος τα ρήγματα της περιοχής δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη δυναμικότητα και ακολουθείται μια φυσική ακολουθία.

Ολοένα, όμως, και πιο συχνά γίνεται λόγος για σχέση του φράγματος του Ιλαρίωνα που δημιούργησε μια νέα τεχνητή λίμνη με τη σεισμική δραστηριότητα. Ο κ. Τσουτσάνης δήλωσε πως έχουν τεθεί κατά καιρούς τέτοια ζητήματα, αλλά δεν μπορεί να συσχετίσει το φράγμα του Ιλαρίωνα με τη σεισμική δραστηριότητα. «Δεν ευθύνεται το φράγμα γι’ αυτό» είπε ο σεισμολόγος.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.