Χριστούγεννα στην πόλη του φωτός από το δήμο Εορδαίας



Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Χριστούγεννα στην Πόλη του Φωτός» παρουσίασαν στο δημαρχείο Εορδαίας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Γιάννης Ασπράγκαθος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Χρήστος Κεσκερίδης και η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. Πίστη Κρυσταλλίδου.

Οι εκδηλώσεις που ξεκινούν στις 14 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 10 Ιανουαρίου, εκτείνονται στο κέντρο, τις συνοικίες και τα διαμερίσματα του Δήμου Εορδαίας και στοχεύουν  στην ανάδειξη των εθίμων και των παραδόσεων, την ψυχαγωγία για όλους, αλλά και τη δημιουργία γιορτινού κλίματος στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

«Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει αναβίωση εθίμων, κινηματογραφικές προβολές, μουσικές παραστάσεις και διάφορα happenings, αλλά πάνω απ’ όλα αποτελεί προϊόν συνεργασίας πολλών ανθρώπων θα περάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα στην πόλη του φωτός» τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ασπράγκαθος.

Από την πλευρά του νομικού προσώπου η πρόεδρος Πίστη Κρυσταλλίδου τόνισε ότι «είναι ανάγκη να σπάσει ο τοίχος της απογοήτευσης», ενώ πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις αυτές που γίνονται με μικρό κόστος και τη συνεργασία όλων των δομών του νομικού προσώπου (Βιβλιοθήκη, Ωδείο, Φιλαρμονική, ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί) είναι η απάντηση στη δύσκολη συγκυρία.

Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης έχει ως επίκεντρο τη «συνοικία των παραμυθιών» στις αθλητικές εγκαταστάσεις, σε μια πρωτοβουλία που στηρίζει το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης Χρήστος Κεσκερίδης. «Η Πτολεμαϊδα είναι πρακτικά η πόλη του φωτός, αφού δίνει το φως σε όλη την Ελλάδα» τόνισε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη του Εργαστηρίου Μάρθα Μαυρίδου που ενημέρωσε πως οι πόρτες της συνοικίας των παραμυθιών ανοίγουν στις  15 του μήνα, ενώ στην κεντρική πλατεία θα δημιουργηθεί η συνοικία της παράδοσης.

Από τον Χρόνο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.