Εκστρατεία στήριξης του συσσιτίου του Δήμου Κοζάνης



Εκστρατεία στήριξης του συσσιτίου του, ξεκινά ο  Δήμος Κοζάνης. Ενα συσσίτιο, που δίνει καθημερινά φαγητό σε 120 άτομα, τα οποία δεν έχουν τη την οικονομική αλλά και τη φυσική δυνατότητα να μαγειρέψουν.

Στόχος της εκστρατείας είναι η συγκέντρωση τροφίμων σε ειδικά καλάθια που έχουν τοποθετηθεί στα σούπερ μάρκετ της πόλης, με στόχο την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του συσσιτίου του δήμου αλλά και οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Για την πρωτοβουλία αυτή μίλησαν σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης Ζήσης Πεσλής και το στέλεχος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δημήτρης Λεούδης.

« Η Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης ξεκινά μια εκστρατεία βοήθειας προς τους συνδημότες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη» τόνισε ο κ. Πεσλής, ο οποίος πρόσθεσε πως με το τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους δημότες να προσφέρουν σε συνδημότες μας που πραγματικά πεινάνε.

Ο Δημήτρης Λεούδης σημείωσε πως τον τελευταίο καιρό τα αιτήματα για σίτιση συνεχώς αυξάνονται καθώς υπάρχουν συνδημότες μας, που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες.

«Απευθύνουμε έκκληση για τη συγκέντρωση προιόντων όπως λάδι, όσπρια, ζυμαρικά, καθαριστικά και είδη πρώτης ανάγκης και μπορούμε να διαβεβαίωσουμε πως θα πάνε σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα σίτισης θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με το Δήμο Κοζάνης στο τηλέφωνο  2461042257, να γίνει έλεγχος από κοινωνικούς λειτουργούς για το αν υπάρχει πραγματικά ανάγκη και στη συνέχεια όσοι είναι σε θέση να μαγειρεύουν να παίρνουν τρόφιμα και οι υπόλοιπο να ενταχθούν στο πρόγραμμα σίτισης.

Πάντως όπως επισημαίνει ο κ. Λεούδης είναι μια διαδικασία, που γίνεται με πλήρη εχεμύθεια.

Να σημειώσουμε εδώ πως από τις 120 μερίδες που μαγειρεύονται κάθε μέρα, από τις εθελόντριες με τη βοήθεια υπαλλήλων του Δήμου Κοζάνης, οι 40 μερίδες παραλαβάνονται από τους δικαιούχους από το ΚΗΦΗ, οι 42 διανέμονται σε σπίτια με αυτοκίνητο του Δήμου και οι 38 διανέμονται στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Πέρα πάντως από τη ενίσχυση του καλαθιού του συσσιτίου του Δήμου Κοζάνης, υπάρχει πάντα η ανάγκη για εθελοντική βοήθεια σε διάφορες εργασίες, που συνδέονται με το συσσίτιο. Οσοι το επιθυμούν, τηλεφωνόντας στο 2461042257, μπορούν να δηλώσουν ότι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν και θα καθοδηγηθούν κατάλληλα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ από την Εφημερίδα “Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.