Ξεκινάει το «Χωριό του Αη Βασίλη» στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης!



Από τον Πρωινό Λόγο

Σήμερα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και επίσημα το «Χωριό του Αη Βασίλη» στο Δημοτικό Πάρκο Κοζάνης (στο Δημοτικό Κήπο), ενώ ήδη από χθες είχαν τοποθετηθεί και τα σχετικά παιχνίδια για τα παιδιά! Το πάρκο θα λειτουργήσει όλες τις ημέρες των γιορτών, καθημερινά, όλες τις ώρες, ενώ στο σχεδιασμό του Δήμου είναι να γίνει και κάποιες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τη λειτουργία του.

Ειδικότερα, στο Δημοτικό Κήπο λειτουργεί για τα παιδιά ένα καρουζέλ με αλογάκια, τρενάκια με σιδηρόδρομο, όπως και ένα «παγοδρόμιο» , χωρίς πάγο, αλλά από ειδικό ακριλικό υλικό ώστε να μπορούν οι μικροί μπόμπιρες και όχι μόνο, να κάνουν πατινάζ. Το ενδιαφέρον του κόσμου της περιοχής είναι μεγάλο, ενώ μένει να φανεί αν και οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν τον κόσμο να μπορέσει να χαρεί τα παιχνίδια, που τόσο λαχταρούν τα παιδιά για τις ημέρες των γιορτών.

Ειδικότερα και όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης Χάρης Γελαδάρης: «Από σήμερα ξεκινάει και επίσημα η λειτουργία του «Χωριού του Αη Βασίλη. Η προσπάθειά μας είναι να κάνουμε μια πρώτη απόπειρα για αξιοποίηση του Δημοτικού Κήπου, για να δώσουμε μια ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Υπάρχει, ωστόσο, το ζήτημα του χρόνου, αφού έγινε εσπευσμένα η όλη διοργάνωση, αλλά του χρόνου νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να δώσουμε μια διαφορετική διάσταση στη διοργάνωση. Είναι προφανές ότι ο σκοπός μας είναι να γίνει κάτι πολύ πιο πλούσιο στο χώρο και κάτι πιο οργανωμένο, παράλληλα με το φυσικό ντεκόρ που υπάρχει στο πάρκο, ενώ υπάρχει και ο χώρος για να αναπτυχθούν όλα τα παιχνίδια για τα παιδιά».

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η προσφορά του Δήμου, όπου σε συνεργασία με τον ιδιώτη επιχειρηματία θα υπάρξουν κάποια ειδικά κουπόνια, τα οποία θα δοθούν προς χρήση σε παιδιά με αναπηρία και στα άπορα παιδιά της Κοζάνης, ώστε να μπορέσουν να κάνουν δωρεάν χρήση των παιχνιδιών. Πρόκειται για συγκεκριμένο αριθμό κουπονιών που θα διατεθούν από τον δήμο.

Επίσης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Φίλων ατόμων με ειδικές ανάγκες «Ηλιαχτίδα», θα διοργανωθεί μια χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά με αναπηρία. Παράλληλα, θα γίνουν και κάποια άλλα happening στο χώρο, αλλά και στην πλατεία της Κοζάνης, αφού όπως επεσήμανε σχετικά ο κ. Γελαδάρης χθες το απόγευμα επρόκειτο να γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρη Αθανασιάδη, προκειμένου να συζητηθεί αν θα υπάρξει κάποια συνεργασία των δύο πλευρών στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που σχεδιάζει να κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος στην κεντρική πλατεία, τις ημέρες των γιορτών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.