Εσωκομματικό αντάρτικο στον Π. Καμμένο – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών την Πέμπτη στους Ανεξάρτητους Ελληνες

Εντονη αντιπαράθεση στους κόλπους του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξέσπασε ξαφνικά τη Δευτέρα. Το κόμμα μετά τα όσα συνέβησαν τόσο κατά την πρωινή κοινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής με την ΚΟ άλλα και το απόγευμα της κοινοβουλευτικής ομάδας μοιάζει μοιρασμένο στα δύο.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής προκλήθηκε ένταση. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Ζώης και ο γραμματέας της ΚΟ Κστας Μαρκόπουλος άσκησαν έντονη κριτική στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο για τη στρατηγική που ακολουθεί.

Σύμφωνα με το tovima.gr, ο κ. Καμμένος διέκοψε πολλές φορές τον κ. Μαρκόπουλο υποστηρίζοντας ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν βοηθά το κόμμα αυτού του είδους η κριτική και η εσωστρέφεια καθώς και ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο όπου εκεί μπορούν να συζητηθούν όλες οι διαφωνίες.

Ο πρόεδρος όμως των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχώρησε κάτι που δημιούργησε μεγαλύτερη αναταραχή μεταξύ των στελεχών που μετείχαν στη στη συνεδρίαση.

Τα σημεία στα οποία διαφωνούν τα στελέχη με τον κ. Καμμένο συμπυκνώνοται στα εξής: Το άνοιγμα που κάνει για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση να υιοθετεθεί το δολάριο ως νόμισμα αλλά και η διεξαγωγή του συνεδρίου.

Επίσης, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι τινάχτηκε στον αέρα η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής: «Αιτία υπήρξε το ότι ο Πάνος Καμμένος προκειμένου να μην γίνει συζήτηση για θέματα εξόχως σοβαρά, τόσο για τη γραμμή όσο και για την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος, αλλά και για ζητήματα ηθικής τάξης, έφυγε αφήνοντας στην κυριολεξία άφωνους τους βουλευτές και τη Διοικούσα Επιτροπή».

Κατόπιν τούτου, σημείνε το κομματικό στέλεχος μιλώντας στο Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων, κοινοβουλευτικά και μη στελέχη τον κατηγορούν ότι «απέδρασε» από τη συνεδρίαση επιδεικνύοντας «απαράδεκτη για αρχηγό κόμματος δειλία και ανευθυνότητα» μπροστά στα κρίσιμα ερωτήματα που θα καλούνταν να απαντήσει.

Το απόγευμα συνεδρίασε εκ νέου εκτάκτως η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στα γραφεία της Συγγρού όπου αποφάσισε να συγκληθεί εκ νέου την Πέμπτη η ΚΟ με αντικείμενο την προετοιμασία του συνεδρίου του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαίωσε την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προχώρησαν σε αντικατάσταση του γραμματέα της ΚΟ Κώστα Μαρκόπουλου τουλάχιστον μέχρι την συνεδρίαση της ΚΟ της Πέμπτης, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ. Καμμένου.

«Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ.Παναγιώτης Μελάς», αναφέρει η ανακοίνωση συγκεκριμένα, ενώ επισημαίνεται ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου».

Επίσης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, κατά τη σημερινή συνεδρίαση «οι παρόντες βουλευτές απάντησαν σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως εξής:

«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.

Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.

Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».

Την  απόφαση της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέγραψαν οι: Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

Φωτογραφία: Eurokinissi
iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.