Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών στην Κοζάνη – Έγιναν έξι συλλήψεις, κατασχέθηκαν 10 κιλά χασίς!



Συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης ένας (1) ημεδαπός και πέντε (5) αλλοδαποί σε περιοχές της Κοζάνης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγή, πώληση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, χθες  το πρωί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Λύκειο της Κοζάνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν τριάντα δύο (132) γραμμάρια κάνναβης, τα οποία κατείχαν από κοινού δύο ενήλικοι μαθητές, ένας 21χρονος ημεδαπός και ένας 20χρονος αλλοδαπός, Ρωσικής υπηκοότητας.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, την προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικών οι δύο μαθητές την προμηθεύτηκαν από 32χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος μαζί με την 23χρονη ομοεθνή σύνοικό του και άλλους δύο αλλοδαπούς (έναν 20χρονο υπήκοο Αλγερίας και έναν 23χρονο υπήκοο Αλβανίας), είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, στην οποία κατείχαν συγκεκριμένους ρόλους, με σκοπό την εισαγωγή από την Αλβανία στη Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και εν συνεχεία την πώληση αυτών σε περιοχές της  Κοζάνης.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι όπου διέμενε ο 32χρονος, βρέθηκαν διάφορες συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, ένα όπλο με κομμένη κάνη, φυσίγγια και ζυγαριά ακριβείας.
   
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Διάφορες συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους δέκα  (10) κιλών και 38 γραμμαρίων,
ένα (1) αυτοσχέδιο κοντόκανο μονόκαννο όπλο,
εικοσιένα (21) φυσίγγια,  
δεκατρείς (13) άδειες συσκευασίες καπνού,
ένα (1) μαχαίρι που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων και
μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά.

Οι συλληφθέντες θα  οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.