Καταρρέει ο κολοσσός κατασκευής επίπλων! Η NEOSET κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου κατέθεσε η εταιρεία επίπλων NEOSET, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά επίπλου και οι υψηλές υποχρεώσεις οδήγησαν τη γνωστή εταιρεία στην αίτηση ένταξης στο άρθρο 99. Σύμφωνα με τις δημοσιοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, η εταιρεία παρουσίασε τη χρήση του 2011 ζημιές ύψους 7,8 εκατ. ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα οι συνολικές υποχρεώσεις της διαμορφώθηκαν στα 53,1 εκατ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια της Neoset για τη χρήση του 2011 είναι πολύ χαμηλότερα των συνολικών υποχρεώσεων της και διαμορφώνονται στα 25,5 εκατ. ευρώ (από 33,4 εκατ. ευρώ το 2010).

Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία έχει λανσάρει μία επιθετική διαφημιστική εκστρατεία με βασικό σλόγκαν «Εμείς οι Έλληνες», στόχος της οποίας είναι να περιοριστεί η «παντοδυναμία» γνωστού πολυεθνικού ομίλου επίπλων στην ελληνική αγορά. Η NEOSET δραστηριοποιείται 30 χρόνια στην ελληνική αγορά, ενώ ο αριθμός των καταστημάτων της αγγίζει τα 100 σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας περιλαμβάνουν Neoset, Neoset Κουζίνα, Νεοκατοικείν, Skouropoulos και Neowood.

Η αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 έρχεται να διαδεχτεί την αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 μίας ακόμη ιστορικής εταιρείας επίπλων, της Sato.

newpost.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.