Προς Δημάρχους επιστολή – Του Σωτηρίου Καλαμίτση



Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Ξεσπάθωσαν οι Δήμαρχοι. Σήκωσαν το λάβαρο της εξέγερσης ενάντια στην κυβέρνηση. Αρνούνται να στείλουν κατάλογο των δημοτικών υπαλλήλων προς θέση σε διαθεσιμότητα για απόλυση στη συνέχεια κ.λπ.

Ισχυρίζονται οι δήμαρχοι ότι δεν υπάρχουν μόνον αριθμοί, αλλά πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι. Σωστόν. Αλλά κ.κ. Δήμαρχοι, πίσω από τον αριθμό 1.500.000 υπάρχουν άνεργοι άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων κατοικούν στον Δήμο σας. Σκεφτήκατε, μήπως, να μειώσετε τα δημοτικά τέλη, ώστε να μπορέσουν και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτόν τον αριθμό να επιβιώσουν; Έχουν και αυτοί παιδάκια.

Παιδάκια δεν έχουν μόνον οι δημοτικοί υπάλληλοι. Αλλά, θα μου πείτε, αν μειώσετε τα δημοτικά τέλη, πώς θα πληρώνονται οι δημοτικοί υπάλληλοι; Δεν θα πληρώνονται είναι η απάντηση ή θα πληρώνονται λιγότερα τη στιγμή που οι άνεργοι δημότες σας δεν πληρώνονται καθόλου. Παράξενο σας φαίνεται ε; Εμένα να δείτε πόσο παράξενο μου φαίνεται που τρία χρόνια τώρα κάνετε τουμπεκί ψιλοκομμένο και δεν λέτε κουβέντα για τον ιδιωτικό τομέα που ξεσκίστηκε για χάρη και των δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι είναι άνθρωποι με παιδάκια. Λες και οι 1.500.000 είναι κατσίκες και έχουν ερίφια και όχι παιδάκια.

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου θυμίσετε τί υποσχέσεις δίνατε τον Νοέμβριο του 2010 στους δημότες σας για να σας ψηφίσουν; Μήπως τους είπατε ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημοτικός υπάλληλος, προκειμένου να απολύονται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι; Μήπως τους είπατε ότι θα διορίσετε και άλλους δημοτικούς υπαλλήλους; Μήπως είπατε ότι θα αυξήστε τα δημοτικά τέλη, για να προσφέρετε βελτιωμένες υπηρεσίες; Ασφαλώς, διότι ήσασταν προσκολλημένοι στο γαλάζιο και στο πράσινο κόμμα, άντε και στο ροζουλί, εν μέσω κρίσης και Μνημονίου.

Μια ζωή ζήτε και σεις για τα ψηφαλάκια, ώστε να διατηρείτε τις θεσούλες σας και να μοιράζετε έργα μιζάρικα [κατά το «πιασάρικα»]. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Αφήστε, λοιπόν, τις παντιέρες και αναζητήστε εναλλακτικές λύσεις. Π.χ. να μειωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων σας στο μισό, ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις όλων. Να μειωθούν και τα δημοτικά τέλη στο μισό, ώστε να ανασάνουν οι δημότες σας!

Αυτό επιτάσσει η κοινωνική αλληλεγγύη. Τί λέτε;

Σωτήριος Καλαμίτσης
taxalia

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.