Δεκάδες χαμένες ώρες μαθημάτων από έλλειψη καθηγητών στα σχολεία του Βοΐου



Οι κινητοποιήσεις μαθητών και γονέων σε σχολεία του Δήμου Βοΐου, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, είναι απόλυτα δικαιολογημένες.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείο Παιδείας αλλά και των αρμόδιων οργάνων της εκπαίδευσης, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές των σχολείων μας συνεχίζουν να χάνουν δεκάδες ώρες διδασκαλίας.

Δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων η διδακτική ύλη δεν καλύπτεται με την έλλειψη καθηγητών να διογκώνει συνεχώς τις χαμένες ώρες.

Στεκόμαστε στο πλευρό μαθητών, γονέων αλλά και των καθηγητών στα σχολεία του Βοΐου οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να συνεχιστεί κανονικά το εκπαιδευτικό έργο.

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν άμεσα για την κάλυψη των κενών, ώστε να μη χαθούν και άλλες πολύτιμες ώρες διδακτικής ύλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ο Δήμος Βοΐου συνέλεξε από τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι ώρες που δεν καλύπτονται από την έλλειψη καθηγητών είναι οι εξής:

Γυμνάσιο Πενταλόφου: 6 ώρες Μαθηματικά, 4 ώρες Γυμναστική, 3 ώρες Μουσική

Γυμνάσιο Τσοτυλίου: 14 ώρες Αγγλικά, 3 ώρες Μουσική

Γυμνάσιο Νεάπολης: 6 ώρες Μουσική

Γυμνάσιο Εράτυρας: 3 ώρες Οικιακή Οικονομία

Γυμνάσιο Γαλατινής: 3 ώρες Οικιακή Οικονομία

Γυμνάσιο Σιάτιστας: 15 ώρες Φυσική, 16 ώρες Αγγλικά

Λύκειο Νεάπολης: 14 ώρες Αγγλικά, 2 ώρες Σχέδιο

Λύκειο Σιάτιστας: 14 ώρες Αγγλικά

ΕΠΑΛ Σιάτιστας: 3 ώρες Φιλολογικά, 21 ώρες ειδικότητας

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: 6 ώρες φιλολογικά, 271 ώρες σε 17 ειδικότητες

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.