Προβολή Κοζάνης μέσω Turkish!



Οι δυνατότητες συνεργασίας της Turkish Airlines με τον δήμο Κοζάνης βρέθηκαν στο επίκεντρο επαφών του διευθυντή της εταιρείας στη Β.Ελλάδα και του δημάρχου της πόλης.

Επίσκεψη στην Κοζάνη πραγματοποίησε ο διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, Ουτκού Γιαζάν. Εκεί είχε συναντήσεις με το δήμαρχο της πόλης, Λάζαρο Μαλούτα, και την επικεφαλής του τοπικού γραφείου του ΕΟΤ, Αλεξάνδρα Λιαποπούλου, με σκοπό την διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας του δήμου με την THY.

Ο κ. Γιαζάν είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το δήμαρχο της πόλης για την τουριστική δυναμική της Κοζάνης. Παράλληλα, έλαβε γνώση των τοπικών προϊόντων που θα μπορούσαν να προωθηθούν, μέσω της αεροπορικής σύνδεσης που προσφέρει η Turkish Airlines μεταξύ Βορείου Ελλάδος και Τουρκίας αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, μέσω του παγκόσμιου δικτύου της. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, ώστε να προωθηθεί η Κοζάνη ως τουριστικός προορισμός.

Στη συνάντησή του με την επικεφαλής του τοπικού γραφείου του ΕΟΤ, ο κ. Γιαζάν ενημερώθηκε για το πλήθος των μοναδικών φυσικών αξιοθέατων της περιοχής, καθώς και για τα σημαντικά μνημεία που υπάρχουν από όλες τις προηγούμενες ιστορικές περιόδους. Ο κ. Γιαζάν και η κα. Λιαποπούλου συμφώνησαν στην κατάρτιση ενός κοινού σχεδίου δράσης για την προβολή της περιοχής στις τουριστικές αγορές της Τουρκίας αλλά και όλου του κόσμου.

«Στόχος της Turkish Airlines είναι η προώθηση όλης της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν προορισμοί με πλούσια φυσική ομορφιά αλλά και ιστορική σημασία. Με την κατάλληλη υποστήριξη και με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες, η περιοχή θα μπορούσε να αποτελέσει ελκυστικό τουριστικό προορισμό για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, 365 ημέρες το χρόνο. Η επίσκεψή μας στην Κοζάνη έχει αυτό τον χαρακτήρα», δήλωσε μετά το πέρας των συναντήσεών του ο κ. Γιαζάν.

voria.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.